Authentieke verhalen

Voel de tastbare geschiedenis van conflicten en verbinding tussen noord en zuid, duik in creaties van Jheronimus Bosch of zoek rust in een van de vele natuur parels. In regio Den Bosch ontmoeten eeuwenoude ambachten en innovatieve foodconcepten elkaar. Ga op reis naar de mooiste hotspots in de regio en laat je verrassen door een gevarieerd aanbod van festivals en live-cultuur.

Ontdek de verhalen van de regio en laat je inspireren.

De zeven inspirerende verhalen

 • Van veld tot vork

  De regio rondom Den Bosch, ook bekend als "De moestuin van Den Bosch", is dé culinaire hotspot en verbonden aan (h)eerlijke lokale producten uit haar achteruin. Ontdek smakelijke t(r)ips voor levensgenieters!

  Van veld tot vork
 • De parelsnoer van natuurbeleving

  Ten zuiden van de Maas vind je een verscheidenheid aan natuurlandschappen. Ontdek de parels van De Maashorst, struin door de Brabantse Sahara en verken de 21 natuurgebieden van Het Groene Woud. 

  De parelsnoer van natuurbeleving
 • De kids corner van Zuid-Nederland

  Noordoost-Brabant is dé plek voor een kleine familievakantie met de meest afwisselende bestemmingen. Bezoek een pretpark, ga op avontuur in de musea of ontdek de ridder in jou!

  De kids corner van Zuid-Nederland
 • De tastbare geschiedenis

  Laat je verrassen door een kijkje te nemen in de geschiedenis van het Hertogdom Brabant. Breng een bezoek aan de vestingsteden en leer de verhalen kennen van de mooiste historische plekken.

  De tastbare geschiedenis
 • Religieus erfgoed

  Den Bosch Region is overwegend katholiek, maar kende een onrustige geschiedenis waarin religieuze conflicten niet werden bespaard. Ontdek de diversiteit aan klooster, abdijen, kerken en kathedralen met elk een eigen verhaal.

  Religieus erfgoed
 • Land van Bosch en Van Gogh

  Ga op ontdekkingstocht in het Land van Bosch en Van Gogh en leer de levens van de kunstenaars kennen. Bezoek de musea, exposities, monumenten en zie de kunstwerken van dichtbij.

  Land van Bosch en Van Gogh
 • Festivals en live-cultuur

  Met grote festivals en evenementen in de regio is er genoeg te zien, doen en beleven. Ontdek hier het theater, muziek of andere evenementen en ga los!

  Festivals en live-cultuur