Ontdek het aanbod aan musea

Den Bosch Region biedt een divers aanbod aan musea. Laat je verrassen en ontdek tijdens ieder bezoek iets nieuws! Bezoek het Oertijdmuseum in Boxtel, het Noordbrabants Museum in Den Bosch of ga naar het indrukwekkende Nationaal Monument Kamp Vught. Wij zetten de musea voor je op een rijtje. Kom jij ze bewonderen?

Museum voor jong en oud

Het Oertijdmuseum

Oertijdmuseum Boxtel is het grootste geologisch museum van Nederland. Je wandelt er langs verschillende landschappen uit de oertijd en ontdekt prachtige fossielen en andere bijzondere vondsten. In de museumtuin komen de levensgrote dinosaurussen tot leven. Je kunt ze aanraken en zelfs horen brullen. Een leerzame dag, voor jong en oud!

Ontdek meer

Den Bosch Region biedt een ruim aanbod aan diverse musea voor jong en oud!

Musea in de regio

 • Het Museum Kwartier

  Eén van de grootste culturele attracties van Nederland, dát is het Museumkwartier. Het bevindt zich in het midden van het centrum in Den Bosch en ligt om de hoek van de bourgondische Korte Putstraat. Wat het Museumkwartier zo bijzonder maakt, is dat er maar liefst twee musea onder één dak bevinden! Hierdoor biedt het een veelheid aan cultuur, historie, kunst en design. 

  Het Museum Kwartier Museumkwartier Den Bosch
 • Museum Krona

  In Uden vind je het prachtige Museum Krona, welke is gevestigd in een eeuwenoude, bewoonde abdij. Kunst, klooster en kruidentuin komen samen, wat zorgt voor een bijzondere belevenis. 

  Museum Krona
 • MUBO

  MUBO is het museum voor jong en oud. In het museum vind je cultureel erfgoed en moderne kunst. Voor een educatieve dag ben je in Boxtel op de juiste plek! Naast een vaste collectie, zijn er ook regelmatig wisselexposities. Verder worden er vaak lezingen gegeven en lopen er verschillende educatieprojecten.

  MUBO

Tentoonstellingen in Den Bosch Region