Verken de afwisselende landschappen

Nationaal Landschap Het Groene Woud, in de stedendriehoek ’s-Hertogenbosch, Eindhoven en Tilburg, is van iedereen en voor iedereen. Stad en land lopen hier naaldloos in elkaar over. Bijzondere natuur, karakteristiek landschap, cultuur en vermaak staan garant voor een aangenaam dagje uit. Bourgondische gastvrijheid voert de boventoon, waar je ook komt. Het Groene Woud verrast en is altijd dichtbij, gewoon bij jou om de hoek!    

 

 • Wandelen en fietsen

  Verken Het Groene Woud te voet of met de fiets! Een wandeling of fietstocht door Het Groene Woud mag absoluut niet ontbreken tijdens je bezoek. 

  Wandelen en fietsen
 • Voor het hele gezin

  Speciaal voor het hele gezin zijn er in Het Groene Woud heel veel activiteiten te beleven! Je kunt er klauteren, spelen, fietsen, wandelen, een speurtocht houden en bijzondere dieren en planten ontdekken.

  Voor het hele gezin
 • Proef de streek

  De lekkerste producten komen uit Het Groene Woud! Ze zijn niet alleen bekend, maar ook zeer gewild.

  Proef de streek

Sinds 2005 is Het Groene Woud een nationaal park. Erg bijzonder en daarom ook een bezoekje waard.

Met de app op pad

De wandel- en fietsroutes in Het Groene Woud zijn opgenomen in de app ‘Routes in Het Groene Woud’. Met deze handzame app op je telefoon navigeer je over de juiste paden en wegen. Leuk extraatje: de app geeft informatie en weetjes over bijzondere locaties op je route.

Downloaden via de Playstore 

Downloaden via de Applestore 

 • Highlights

  In Het Groene Woud is van alles te zien én te beleven. Haal een frisse neus tijdens een wandeling en ga op verkenning door de natuur.

  Highlights
 • Ontdek Natuurgebieden

  Ga op ontdekkingsreis en trek door het gevarieerde landschap van Het Groene Woud. Het is zeker de moeite waard om al de eenentwintig natuurgebieden te leren kennen.

  Ontdek Natuurgebieden
 • Ontdek dorpen en steden

  Den Bosch, Eindhoven en Tilburg vormen samen de driehoek waar het Groene Woud is ingebed. Daartussen in; tal van dorpen met elk hun eigen verhaal. 

  Ontdek dorpen en steden