Ga op pad en ontdek de natuur

Verken de natuur en cultuur van Den Bosch Region en laat je inspireren door de bijzondere verhalen. Ga op pad door Het Groene Woud, volg je oerinstinct in De Maashorst of ontdek het leven van de Brabantse kloosterlingen. Kies jouw favoriete wandelroute en trek eropuit in Den Bosch Region!

 • Kloosterpad

  Van Huize Padua en de Abdij van Berne tot Museum Krona en het Clarissenklooster, maak wandelend kennis met het werk van de Brabantse kloosterlingen.

  Kloosterpad
 • Zuiderwaterlinie

  Al sinds de Tachtigjarige oorlog strijdt men in Brabant met én tegen het water. Hier ligt dan ook de eerste echte waterlinie van Nederland. Wandel langs de vestingsteden en ontdek de Zuiderwaterlinie. 

  Zuiderwaterlinie
 • Berg en breukroute

  Met deze route komen wijstgronden bij Bedaf tot leven. Trek je stevige schoenen aan, want de route is grotendeels onverhard.

  Berg en breukroute

Escaperoute Meierijstad

Ga op oorlogspad door Meierijstad. Escaperoute Meierijstad houdt de herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog levend en is tevens de eerste Escaperoute van Nederland. Drie uur lang ga je op pad over de Vlagheide, waar je ondertussen uitdagende opdrachten moet uitvoeren. Weet jij uit te vinden welke persoonsbewijzen vals zijn en welke niet?

Boek 'm hier

Wandelen door de natuur

Trek je stevige wandelschoenen aan en ga op pad door Den Bosch Region