Klaar voor een artistieke ontdekkingsreis?

Het werk van Jheronimus Bosch en Vincent van Gogh is onlosmakelijk verbonden met hun roots in Den Bosch Region. Hoewel ze tijdens hun leven nauwelijks van hun penseel konden leven, hangen hun kunstwerken nu in de top-musea verspreid over de hele wereld. Zo ook hier! 

Van tentoonstelling en expositie tot museum en monument, kom het ontdekken in Den Bosch Region.

 • Jeroen Bosch Kwartier

  Van Jheronimus Bosch Art Center tot Sint-Janskathedraal, treed in de voetsporen van Bosch en verken het Jeroen Bosch Kwartier in de stad.

  Jeroen Bosch Kwartier
 • Van Gogh Helvoirt

  In Helvoirt zijn nog vele sporen van Vincent van Gogh te vinden. Bezoek het dorp en ontdek waarover hij schilderde en schreef.

  Van Gogh Helvoirt
 • Het Noordbrabants Museum

  Hier vind je twaalf vroege Van Gogh schilderijen en een collectie van gravures van Bosch. Als kennismaking met beide kunstenaars is dit museum een must.

  Het Noordbrabants Museum

Van Gogh Fietsroute

Nergens anders hebben zoveel leden (13) van de familie Van Gogh gewoond als in Helvoirt. Volg de Van Gogh-fietsroute van Helvoirt door het prachtige landschap in en bij de Loonse en Drunense duinen. Van de oude hervormde kerk en de hervormde pastorie tot het graf van oom Johannes, geen monument blijft door jou ongezien.

Bekijk de fietsroute