Ontdek de mooiste musea in Den Bosch en omgeving

Den Bosch wordt ook wel de Cultuurstad van het Zuiden genoemd. En dat is niet vreemd gezien de grote hoeveelheid culturele trekpleisters. Met een diversiteit aan cultuur, historie, kunst en design uit verschillende eeuwen kijk je je ogen uit in de Bossche musea. Van unieke foto exposities en indrukwekkende werken van Vincent van Gogh tot aan de rijke historie van Oeteldonk.

Museumkwartier: twee musea onder één dak

Het Museumkwartier bestaat uit een serie bijzondere gebouwen. Hier vind je namelijk het Design Museum Den Bosch én het Noordbrabants Museum. Zij bieden samen een veelzijdig aanbod van historische en hedendaagse kunst en cultuur. Met ruim 5.000 vierkante meter vormt het Museumkwartier in ’s Hertogenbosch een van de grootste musea van Nederland!

Ontdek het Museumkwartier

Musea in de buurt van Den Bosch - Ervaar zelf hoe divers kunst, cultuur en historie kunnen zijn

Niet alleen het Museumkwartier is een aanrader om te bezoeken. Je vindt in deze cultuurstad ook veel andere bijzondere musea. Wat dacht je van Carnavalsmuseum ‘Oeteldonks Gemintemuzejum’ of het Jheronimus Bosch Art Center? Ga op pad en ontdek zelf de uiteenlopende musea die je in de buurt van Den Bosch kunt vinden.

Tentoonstellingen in de Cultuurstad van het Zuiden - Bezoek een verrassende expositie of tentoonstelling

Een eigenaardig beeldwerk, bijzonder voorwerp of ander opmerkelijk object: tijdens een expositie of tentoonstelling kun je jezelf helemaal onderdompelen in de creatieve hersenspinsels van de exposant of kunstenaar.