Verken de parelsnoer van natuurbeleving

Gelegen ten zuiden van de Maas, vind je in Den Bosch Region een grote afwisseling aan natuurlandschappen. Verbonden door verhalen uit het verleden én door prachtige routes, valt er voor de natuurliefhebber volop te verkennen, verwonderen en verdiepen.

Van de Brabantse Sahara en slingerende Maas tot het oergebied in Brabant en het historische populierenlandschap, ontdek de natuur in Den Bosch Region. 

 • De Maashorst

  Een gebied waar de natuur het voor het zeggen heeft. Waar bomen, planten en beesten de baas zijn. Net zoals vroeger. Je vindt het hier. In het oergebied in Brabant.

  De Maashorst
 • Loonse en Drunense Duinen

  Dit beschermd natuurgebied is een van de grootste stuifzandgebieden in West-Europa. Van wandelen tot paardrijden, hoe kom jij de Brabantse Sahara beleven?

  Loonse en Drunense Duinen
 • Het Groene Woud

  Bos, heide, moerassen, zandverstuivingen en akkers liggen ingeklemd tussen de stedendriehoek Eindhoven, Tilburg en Den Bosch. Verken de 21 natuurgebieden.

  Het Groene Woud

Podcast "Oersterk en toch gebroken"

Volg de paden langs breuken en wijstgronden, laat de schoonheid van de 400 miljoen jaar oude Peelrandbreuk op je inwerken. Ontdek hoe dit fenomeen de geschiedenis van Brabant heeft beïnvloed en nog steeds sporen achterlaat in het landschap.

Ron Boszhard neemt je mee op een boeiende reis door de ogen van “De Peelrandbreuk”.

Luister de podcast

9x natuurroutes door Den Bosch Region - Prachtige uitzichten gegarandeerd tijdens deze fiets- en wandelroutes.

(Er)vaar de wateren in Den Bosch Region

Of het nu gaat om suppen door de binnenstad van Den Bosch of met een fluisterboot de natuurrijke oevers van de Aa bekijken, in Den Bosch Region kun je het water ten voeten uit (er)varen. 

Spring in de kano, neem een duik in de plassen of verken het uitgestrekte rivierenlandschap. De leukste activiteiten zijn voor jou op een rijtje gezet.

Binnenkort meer