De Maashorst, het oergebied in Brabant

Een gebied waar de natuur het voor het zeggen heeft. Waar bomen, planten en beesten de baas zijn. Net zoals vroeger. Waar vind je dat nog in Nederland? In De Maashorst. Baan je weg langs bomen, beken en dieren. Spot de Wisent, Tauros en de Exmoorpony, de oerbewoners van het gebied. Of je nu te voet, op de fiets of te paard gaat, je bent verzekerd van een buitengewone tocht door een prachtig gebied.

Volg je oerinstinct en ga!

 • Spot wilde grazers

  Spot de Wisent, Tauros en Exmoorpony. Deze grazers zorgen ervoor dat het natuurlandschap weer wordt zoals het ooit was: wild, puur en authentiek. Een echt oergebied dus!

  Spot wilde grazers
 • Beleef eeuwenoude natuurparels

  Struin door de bossen, wandel over torenhoge stuifduinen en baan je weg langs de unieke breuken en wijstgronden. Ervaar dat échte oergevoel.

  Beleef eeuwenoude natuurparels
 • Ontdek spannende oerschatten

  Tastbare herinneringen uit de (pre)historie die in het huidige landschap nog steeds aanwezig én zichtbaar zijn. Ontdek de archeologische vondsten!

  Ontdek spannende oerschatten
 • Met kinderen

  Klim, klauter en ontdek al spelend De Maashorst. Verken de vele speeltuinen of ren van de stuifduinen. 

  Met kinderen

Ga mee op avontuur door De Maashorst - 365 dagen per jaar

Bekijk de video. Volg je oerinstinct en ga!

De gemeenten Bernheze, Maashorst en Oss maken ieder deel uit van natuurgebied De Maashorst. Door hun eigen specialiteiten, cultuur en historie zijn zij allemaal uniek. Doorkruis het ruige landschap en reis van kern naar kern.

De Maashorst - het oergebied in Brabant trailer

De Maashorst staat bekend om haar heerlijke streekproducten en uitdagende actieve routes

Wat De Maashorst speciaal maakt is het complete plaatje. Voor iedereen valt er wel wat te ontdekken. Van lekker eten tot actief bezig zijn, alleen of met je familie. 

 • eropuit in De Maashorst

  Ga samen op pad door de Maashorst. Pak de fiets of wandel door het prachtig natuurgebied! 

  eropuit in De Maashorst
 • Oerlekker Maashorst

  De Maashorst staat bekend om zijn heerlijke streekproducten. Dit oergebied kent vele traditionele recepten die je geproeft moet hebben!

  Oerlekker Maashorst