Verken deze top-10 must-sees

Bezoek Den Bosch en ontdek musea, architectuur, winkels en evenementen. Van de gigantische Sint-Janskathedraal tot de knusse kroegjes, in Den Bosch barst het van de unieke hotspots en is er altijd wat te doen. Reis af naar de Cultuurstad van het Zuiden en ontdek de tien meest bijzondere bezienswaardigheden van gastvrij Den Bosch.

Beleef het verleden in de Sint-Janskathedraal

Als we het over highlights hebben, kan de Sint-Janskathedraal niet ontbreken. Stap binnen of volg een rondleiding door deze hotspot van de stad, beklim de 43 meter hoge toren en geniet van het adembenemende uitzicht.

Bezoek de Sint-Janskathedraal

Beleef de Tramkade

Deze oeroude fabriek is omgetoverd tot het verborgen pareltje van de stad. Muziek, kunst en culinair genieten komen samen in de industriële sfeer van de Tramkade. Waan jezelf in de ruige omgeving van de fabriek en ontdek deze culturele highlight van Den Bosch.

Bezoek de Tramkade

(Er)vaar de Binnendieze

De Binnendieze is met recht één van de grootste publiekstrekkers in Den Bosch. Vaar in een karakteristieke open boot door Den Bosch en ontdek de spannende waterlopen en imposante vestingwerken van de Brabantse hoofdstad. Stap aan boord en beleef Den Bosch vanaf het water.  

Ontdek de Binnendieze

Snuif kunst en cultuur in het Museumkwartier

Bezoek het Museumkwartier en ontdek kunst, cultuurhistorisch erfgoed en design onder één dak. Kijk je ogen uit in het Design Museum Den Bosch en ontdek de stad in het Noordbrabants Museum. Vergeet vooral de stadstuin, brasserie, museumshop en de bibliotheek niet. Beleef het in de Cultuurstad van het Zuiden.

Bezoek het Museumkwartier

Ontdek de Moriaan: het oudste bakstenen woonhuis

Waan je in het begin van de 13e eeuw in de Moriaan: het oudste bakstenen woonhuis van Nederland. Bewonder het bijzondere gebouw aan de Markt en wandel binnen bij Bezoekersloket Visit Den Bosch. Hier ontdek je stadswandelingen en hotspots in overvloed. Een goed startpunt dus voor jouw bezoek aan Den Bosch.

Bekijk de Moriaan

Ontmoet de Bossche schilder in het Jheronimus Bosch Art Center

Ontdek de bekende Bossche schilder in het Jheronimus Bosch Art Center. De meesterwerken van Jheronimus Bosch, ook wel bekend als Jeroen Bosch, sieren de toren van het museum. Ontdek en bewonder zijn talent, beklim de toren en geniet van het prachtige uitzicht over de stad van Bosch.

Bezoek het Art Center

Bezoek het Stadhuis op de Markt

Op de Markt in Den Bosch kan dit bouwwerk je niet ontgaan: het Stadhuis. Stap over de drempel en neem een kijkje in dit imposante gebouw. Het Stadhuis werd in 1370 gebouwd, is daarna meerdere keren herbouwd en nu te bewonderen in het hart van de stad. Treed binnen en ontdek het prachtige Stadhuis. 

Ontdek meer van het Stadhuis

Bezoek het vernieuwde Bolwerk Sint-Jan

Waar zich vroeger de middeleeuwse stadspoort bevond, vind je nu het informatiecentrum Bolwerk Sint-Jan, restaurant brasserie het Bolwerk en een heerlijk parkje aan het water. Maak een pitstop tijdens een dagje shoppen, museumhoppen of cultuursnuiven en kom bourgondisch genieten in gastvrij Den Bosch.

Ontdek Bolwerk Sint-Jan

Ervaar de historie in het Zwanenbroedershuis

Dompel je onder in het verleden en ontdek de rijke historie van de Illustere Lieve Vrouwe Broederschap tijdens een bezoekje aan het Zwanenbroedershuis. Deze belevenis mag tijdens jouw dagje Den Bosch niet ontbreken. 

Ontdek het Zwanenbroedershuis

 

 

Breng een bezoek aan Zoete Lieve Gerritje

Zoete Lieve Gerritje wordt gezien als het symbool van de Bossche en Meierijsche geest, wat staat voor goedmoedigheid en vrolijkheid. Dat belooft wat voor jouw bezoek aan Den Bosch! Begin je dag goed met een bezoekje aan deze welbekende highlight van de stad. Je vindt het standbeeld in de Uilenburg.

Bezoek Zoete Lieve Gerritje