Ontdek het vorstengraf, prehistorische paalgraven of spectaculaire vondsten aanwezig in het landschap.

De afgelopen jaren zijn in De Maashorst spectaculaire archeologische vondsten gedaan. Zo vonden archeologen vorstengraven uit de vroege ijzertijd, een begraafplaats uit de late prehistorie, het grootste bronsdepot van Nederland uit de Romeinse tijd en een aantal vergeten dorpen uit de middeleeuwen. Tastbare herinneringen uit de (pre)historie die in het huidige landschap nog steeds aanwezig én zichtbaar zijn. Bewonder de oerschatten met een gids of ga zelf op ontdekkingstocht.

 • Vorstengraf Oss

  Het vorstengraf van Oss is het grootste en rijkste vorstengraf van Nederland. 

  Vorstengraf Oss
 • Paalgraven

  Op dit grafveld werden in de bronstijd en vroege ijzertijd regelmatig mensen begraven.

  Paalgraven
 • Urnenveld

  Tijdens de opgravinen op de Slabroekse Heide zijn tientallen graven gevonden met crematieresten. 

  Urnenveld

Oeroude verhalen en geheimen in De Maashorst

Tijdens een wandeling door De Maashorst kom je al snel meer te weten over de oerschatten die het gebied rijk is. Speciale inforborden en routes vertellen je het verhaal over hoe de mens en het gebied al eeuwenlang met elkaar zijn verbonden. 

Verken de Oerschatten

Met de folder 'De Maashorst, Toen en nu' gaan de oerschatten en de natuurparels in het oergebied in Brabant echt leven. Op de kaart kun je de exacte locaties vinden van de historische plekken die je gezien moet hebben. Aan de hand van een leuke strip leren kinderen de geschiedenis van deze oeroude locaties. Ga op pad en beleef het samen!  

Download de kaart