Ontdek het boerendorp aan de Peelrandbreuk

Uitgestrekte natuur, uniek religieus erfgoed en de bijzondere Peelrandbreuk, dat is Boekel. Tel hier de onvervalste Brabantse gezelligheid bij op en je weet waarom je deze bestemming in het oosten van Brabant niet mag missen. Bestaande uit de kernen Boekel en Venhorst valt er genoeg te ontdekken. Van een bezoek aan het Museum voor psychiatrie 'De Kluis' tot shoppen in een omgebouwde boerderij, je beleeft het hier. Welkom in Boekel.

Highlights in Boekel

  • De Mouthoeve

    Deze omgebouwde boerderij mag je niet missen tijdens jouw bezoek aan Boekel. Winkelen, workshops en heerlijk eten en drinken, hier ben je aan het juiste adres.

  • Museum De Kluis

    Bij Museum De Kluis maak je een reis door de geschiedenis van de psychiatrie. Huize Padua heeft na dit bezoek geen geheimen meer voor jou.

  • Paintball Games

    Stel je jezelf verdekt op of ga je vol in de aanval? Ontdek het 25.000 vierkantemeter grote terrein van Paintball-games in Venhorst. 

Het wijstverschijnsel is een zeldzaam fenomeen dat nergens in Europa zo goed zichtbaar is als langs de Peelrandbreuk.

Ontdek de Peelrandbreuk

Bij Natuurcentrum D'n Perekker zijn naast een bijenhal, insectenwand, kikkerpoel, vijvers met waterval, vleermuizenkelder en oeverzwaluwwand ook het wijstverschijnsel en de Peelrandbreuk te vinden. Kinderen kunnen dit spelenderwijs beleven op het natuurbelevingspad. Komen jullie een kijkje nemen?

Bezoek De Perekker

Carousel, gebruik pijltjestoetsen om te navigeren.

Toproutes door Boekel - Fietsen of wandelen, hoe ga jij deze bestemming ontdekken?