Zwemmen in recreatieplassen

Het zonnetje begint weer te schijnen! Lekker weer dus om te zwemmen. Je onderdompelen in koud water is goed voor lichaam en geest. Heerlijk, maar let wel op, alleen officiële zwemlocaties zijn schoon en veilig. Vanwege gezondheidsrisico’s raden we mensen en dieren af om op andere plekken te zwemmen. In het gebied van Waterschap Aa en Maas liggen zijn talrijke zwemplassen te vinden; natuurlijke vennetjes, recreatieplassen met allerlei voorzieningen of rustige strandjes langs de Maas.  De provincie heeft al deze plassen aangewezen als officiële zwemplekken. Het waterschap meet hier regelmatig de kwaliteit van het water.  Op www.zwemwater.nl zie je of de waterkwaliteit op dat moment goed is. Op www.zwemindex.nl  kun je op zoek naar mooie plekjes in jouw eigen omgeving waar je lekker en veilig kunt plonzen in natuurwater.

Zuiderplas: Den Bosch 

De Zuiderplas is de perfecte bestemming om te genieten van het water. Gelegen in een natuurgebied, biedt deze plas de perfecte ontsnapping aan de hitte.Voor een lekker ijsje of andere lekkernijen kun je terecht bij Beachbar Zuiderplas. Ook is er een volleybalnet en een trampoline voor de kinderen. Genoeg activiteiten voor gezinnen om de dag door te komen!  

Meer informatie 

De IJzeren Man: Vught

Ga op avontuur bij de IJzeren Man in Den Bosch! Duik in het Strandbad, neem een hapje in het gezellige Strandhuys of Madame Zita restaurant, of waag je aan de activiteiten met IJM Outdoor. Bij de IJzeren Man vind je alles wat je nodig hebt voor een actieve en onvergetelijke dag vol plezier. Kom vandaag nog langs en beleef de De Ijzeren Man tijdens de zomer!

Meer informatie 

De Kuilen: Langenboom

De Kuilen, gelegen tussen Mill en Langenboom, is een recreatiegebied dat perfect is voor een dag vol plezier en ontspanning. Het zwemgedeelte aan de noordzijde is afgebakend met een drijflijn en beschikt over een gezellig zandstrandje met strandbar Goeiendag waar je kunt genieten van een goed stuk appeltaart of een koud drankje. Kortom: Het is ontspannen op de ligweiden met genoeg activiteiten voor jong en oud.  

Meer informatie

Hemelrijk: Volkel 

Met zijn uitgestrekte zwemmeer en zandstranden is Hemelrijk een fijne bestemming voor een lekkere duik en ontspanning onder de zon. Of je nu wilt zwemmen, luieren op het strand, Hemelrijk biedt talloze mogelijkheden voor jong en oud. En mocht je even klaar zijn met zwemmen? Hemelrijk zit vol mogelijkheden op het land zoals zeeroversland voor de kinderen, vervelen is geen optie!  

Meer informatie 

Strand Tien: Geffen 

Strand Tien, eerst De Geffense Plas genoemd, is een populaire bestemming voor zwemliefhebbers tijdens de zomermaanden. Dit mooie recreatiegebied, gelegen in de buurt van Geffen, biedt een groot zandstrand en koel water om van te genieten. Luieren op het strand, zwemplezier in het water; Strand Tien is van alle markten thuis. De perfecte invulling voor een warme dag. 

Meer informatie 

Het Engelermeer: Den Bosch 

Het brede zandstrand nodigt uit om te zonnen en te relaxen, terwijl speeltoestellen en een kiosk voorzien in al je behoeften voor een heerlijke dag aan het water. En niet te vergeten, het Engelermeer biedt het beste naaktstrand van Nederland! Laat je zorgen achter je en geniet van een ontspannen zwemsessie in de natuurrijke omgeving van het Engelermeer.

Meer informatie 

De Langspier: Boxtel 

Recreatieplas De Langspier, gelegen tussen Boxtel en Esch, is dé plek voor een dag vol waterplezier. Geniet van de recreatie, de zwemgedeeltes en het zandstrand. Voor de sportievelingen zijn er volleybalvelden en pannavoetbalveldjes. Huur een kano, bouw een vlot of probeer de jeu de boule banen. Dus ga naar De Langspier!

Meer informatie

Lithse Ham: Lith

Lekker badderen en verkoeling zoeken aan de rand van de maas. Of even je momentje pakken om te genieten van het zonnetje al liggend op je strandbed. De Lithse Ham is een klassiek voorbeeld van vakantie in eigen land. Je hoeft niet ver te reizen om je te wanen op de costa! 

Meer informatie 

De Groote Wielenplas

De Groote Wielenplas in Rosmalen is een recreatieplek te midden van een woonwijk met een uitgestrekt zandstrand. Geniet van zwemmen, zonnebaden en watersportactiviteiten in deze recreatieve omgeving. Het is de perfecte plek voor ontspanning en plezier in Rosmalen. Dus waar wacht je op? Pak je zwemkleding en spring het water in en laat je meevoeren door de stroming! 

Meer informatie

Zwemlocaties op de kaart