Zwemmen in recreatieplassen

Nu het zonnetje weer flink aan het schijnen is snakken veel mensen naar water! Niet alleen om te drinken maar ook om er een lekkere duik in te nemen. Gelukkig kent onze regio genoeg plekjes waar je naast zwemmen ook veel andere activiteiten kunt doen. Laat de kinder spelen in de speeltuinen van Hemelrijk in Volkel of sla een balletje op de volleybalvelden van de Langspier in Boxtel of trek je terug in de schaduw met een koel drankje in één van de vele beachbar's die de stranden rijk zijn. Geen idee waar je naar toe wilt? Geen probleem wij hebben de beste open wateren in onze regio voor jou geselecteerd. Geniet van de zomer! Check zwemwater.nl om te zien waar je nog meer veilig kunt zwemmen. 

Zuiderplas: Den Bosch 

De Zuiderplas is de perfecte bestemming om te genieten van het water. Gelegen in een natuurgebied, biedt deze plas de perfecte ontsnapping aan de hitte.Voor een lekker ijsje of andere lekkernijen kun je terecht bij Beachbar Zuiderplas. Ook is er een volleybalnet en een trampoline voor de kinderen. Genoeg activiteiten voor gezinnen om de dag door te komen!  

Meer informatie 

De IJzeren Man: Vught

Ga op avontuur bij de IJzeren Man in Den Bosch! Duik in het Strandbad, neem een hapje in het gezellige Strandhuys of Madame Zita restaurant, of waag je aan de activiteiten met IJM Outdoor. Bij de IJzeren Man vind je alles wat je nodig hebt voor een actieve en onvergetelijke dag vol plezier. Kom vandaag nog langs en beleef de De Ijzeren Man tijdens de zomer!

Meer informatie 

De Kuilen: Langenboom

De Kuilen, gelegen tussen Mill en Langenboom, is een recreatiegebied dat perfect is voor een dag vol plezier en ontspanning. Het zwemgedeelte aan de noordzijde is afgebakend met een drijflijn en beschikt over een gezellig zandstrandje met strandbar Goeiendag waar je kunt genieten van een goed stuk appeltaart of een koud drankje. Kortom: Het is ontspannen op de ligweiden met genoeg activiteiten voor jong en oud.  

 

Hemelrijk: Volkel 

Met zijn uitgestrekte zwemmeer en zandstranden is Hemelrijk een fijne bestemming voor een lekkere duik en ontspanning onder de zon. Of je nu wilt zwemmen, luieren op het strand, Hemelrijk biedt talloze mogelijkheden voor jong en oud. En mocht je even klaar zijn met zwemmen? Hemelrijk zit vol mogelijkheden op het land zoals zeeroversland voor de kinderen, vervelen is geen optie!  

Meer informatie 

Geffense Plas: Geffen 

De Geffense Plas is een populaire bestemming voor zwemliefhebbers tijdens de zomermaanden. Dit mooie recreatiegebied, gelegen in de buurt van Geffen, biedt een groot zandstrand en koel water om van te genieten. Luieren op het strand, zwemplezier in het water de Geffense Plassen is van alle markten thuis. De perfecte invulling voor een warme dag. 

Meer informatie 

Het Engelermeer: Den Bosch 

Het brede zandstrand nodigt uit om te zonnen en te relaxen, terwijl speeltoestellen en een kiosk voorzien in al je behoeften voor een heerlijke dag aan het water. En niet te vergeten, het Engelermeer biedt het beste naaktstrand van Nederland! Laat je zorgen achter je en geniet van een ontspannen zwemsessie in de natuurrijke omgeving van het Engelermeer.

Meer informatie 

De Langspier: Boxtel 

Recreatieplas De Langspier, gelegen tussen Boxtel en Esch, is dé plek voor een dag vol waterplezier. Geniet van de recreatie, de zwemgedeeltes en het zandstrand. Voor de sportievelingen zijn er volleybalvelden en pannavoetbalveldjes. Huur een kano, bouw een vlot of probeer de jeu de boule banen. Dus ga naar De Langspier!

Meer informatie

De Groote Wielenplas

De Groote Wielenplas in Rosmalen is een recreatieplek te midden van een woonwijk met een uitgestrekt zandstrand. Geniet van zwemmen, zonnebaden en watersportactiviteiten in deze recreatieve omgeving. Het is de perfecte plek voor ontspanning en plezier in Rosmalen. Dus waar wacht je op? Pak je zwemkleding en spring het water in en laat je meevoeren door de stroming! 

Meer informatie

Zwemlocaties op de kaart