Het veelzijdige Groene Woud

In Het Groene Woud is van alles te zien én te beleven. Haal een frisse neus tijdens een wandeling en ga op verkenning door de natuur of maak kennis met de verschillende dorpskernen. Bezoek één van de spannende, culturele of kunstzinnige musea of geniet van van vele wandel- en fietsroutes. Kom tot rust of zoek de gezelligheid op met het hele gezin! Weet je niet waar je moet beginnen? Geen probleem! Wij hebben alvast de ‘must sees’ op een rijtje gezet zodat je niks hoeft te missen. 

 • Herdenk de geschiedenis

  Sommige gebeurtenissen mogen we simpelweg niet vergeten. Kamp Vught is hier een duidelijk voorbeeld van. De lijdensweg van de Joodse bevolking op tastbare wijze uitgelegd. 

  Herdenk de geschiedenis
 • Bezoek De Kampina

  Door de rijke flora en fauna is natuurgebied Kampina zonder twijfel één van de meest waardevolle heidegebieden van ons land.

  Bezoek De Kampina
 • Wandel door Het Groene Woud

  Lekker slenteren door de natuur. Daar is Het Groen Woud uitermate geschikt voor alleen of met het hele gezin. 

  Wandel door Het Groene Woud

Nationaal Landschap Het Groene Woud heeft een groot aanbod aan unieke ervaringen.

Wat ga jij doen vandaag?

Bosch en Van Gogh; twee invloedrijke Brabantse meesters

 • Stap in de voetsporen van Van Gogh

  Veel van zijn levensjaren bracht hij door in zijn geliefde Brabant. Zo ook in Helvoirt, kom langs en ontdek de omgeving waar inspiratie vandaan haalde. 

  Stap in de voetsporen van Van Gogh
 • Beleef de mythes van Bosch

  Nergens ter wereld vind je zo’n compleet overzicht van het werk van Jheronimus Bosch als in het Jheronimus Bosch Art Center. Kom en ontdek de wereld van Bosch!

  Beleef de mythes van Bosch
 • Bijzondere architectuur in Schijndel

  De Glazen Boerderij is een indrukwekkende verschijning op het marktplein in Schijndel. Een strak en modern glazen gebouw in de vorm van een klassieke langgevelboerderij.

  Bijzondere architectuur in Schijndel
 • Bezoek Het Groot Duijfhuis

  Eén van de meest in het oog springende boerderijen van Nederland namelijk: Het Groot Duijfhuis, ooit in het bezit geweest van monnikken. 

  Bezoek Het Groot Duijfhuis