Neem een duik in de wereld van Van Gogh

In Helvoirt zijn nog vele sporen van Vincent van Gogh te vinden, waarover hij schilderde en schreef. De oude hervormde kerk waar zijn vader dominee was, de statenbijbel die zijn vader schonk, de graven van zijn oom en tante, het huis van zijn tante en het prachtige natuurschoon. 

Kom naar Helvoirt en beleef Van Gogh.

Van Goghs sporen

Als bescheiden Van Gogh dorp is Helvoirt zeven officiële Van Gogh Monumenten rijk: denk onder andere de pastorie, de Protestantse Kerk en het graf van zijn oom Johannes (Jan).

Daarnaast zijn er nog vele andere locaties die een belangrijke rol speelden in het leven van Van Gogh. Denk hierbij aan de statenbijbel die zijn vader schonk, het huis van zijn tantes aan de N65, het natuurschoon van de Loonse- en Drunense Duinen, het Helvoirts Broek én het voormalige woonhuis van het gezin Van Gogh. 

Als men van de natuur houdt, dan vindt men het overal mooi, maar toch verlang ik soms zo naar Helvoirt.

Vincent Van Gogh op 30 april 1874 in een brief aan zijn broer Theo.

6x Van Gogh beleven - Volop activiteiten van Helvoirt tot aan Den Bosch

Van Gogh voor kinderen (6+)

Speciaal voor kinderen vanaf 6 jaar bieden een aantal punten in Helvoirt een uitdagende Van Gogh-speurtocht aan. Weten jullie alle vragen te beantwoorden en letters te vinden? 

Tip! Combineer deze speurtocht met een pannenkoek van Restaurant Lots. Het bevindt zich op een steenworp afstand van het HelvoirThuis.

Meer informatie