Zes jaar geleden ben ik weer gaan doen waar ik al die tijd passie voor heb gehad: ik richtte mijn eigen restaurant op.

Maak kennis met chef-kok Ingrid, een powervrouw met het hart op de juiste plaats: “Ik ben perfectionistisch, leg de lat hoog en ben stronteigenwijs. Ik ben ik en what you see is what you get.”

Ingrid is 52 jaar, is graag creatief bezig en haalt haar energie uit muziek en theater. Maar als we het over hobby’s hebben, is er één die de boventoon voert: Ingrid is het liefst in de weer met potten en pannen in de keuken. Al had ze zes jaar geleden niet durven dromen dat ze zou staan waar ze nu staat. Benieuwd naar de favoriete producten van deze powervrouw? Ontdek hier haar favoriete producenten.

'Ingrid is het liefst in de weer met potten en pannen in de keuken.' [tekst gaat verder onder deze afbeelding]

Bij d'Ingens in Boxtel

In haar studententijd kreeg Ingrid een baan bij een Bistro in Dalfsen, waar haar liefde voor het vak ontstond. Ingrid: “Zes jaar geleden, op mijn zesenveertigste, ben ik weer gaan doen waar ik al die tijd passie voor heb gehad: ik richtte mijn eigen restaurant op.”

Daarbij legt Ingrid de lat hoog: “Ik ben een perfectionist en af en toe stronteigenwijs. Als ik iets in mijn hoofd heb, dan gebeurt het ook.” En manlief, die steunt haar daar dubbel en dwars in. “Ze zeggen wel eens, achter iedere sterke man staat een sterke vrouw. Maar hier is dat andersom ook het geval!” Zo staat Ingrid regelmatig met haar man én dochter in het restaurant. “Ik vind het heel fijn om te weten dat mijn gezin achter me staat.”

Daarnaast heeft Ingrid een fijn team om zich heen staan. “Daar ben ik ontzettend trots op. Zij zetten zich elke dag weer in om mijn droom in praktijk te brengen.” Echt geloven dat ze zo ver is gekomen, dat doet ze nog niet. Een aantal jaar voor de start van haar restaurant, verloor Ingrid onverwachts haar baan. Dat ze nu een succesvol restaurant runt, met zes collega’s in dienst, is voor Ingrid bijna niet te geloven. “Als je me zes jaar geleden zou vertellen dat ik zou staan waar ik nu sta, dan had ik je voor gek verklaard.”

“Zij zetten zich elke dag weer in om mijn droom in praktijk te brengen.” [tekst gaat verder onder deze afbeelding] 

Een persoonlijke boodschap

Waar Ingrid het voor doet, dat zijn zonder twijfel haar gasten. Wat je ook bij haar komt eten, Ingrid zal er alles aan doen om je ontspannen te laten vertrekken. “Voor mij is vakmanschap, doen wat je liefhebt. Of dat nu het bereiden van een luxe stoofschotel, een uitsmijter of een bakkie koffie is, voor mij is het allemaal even belangrijk.

Voor Ingrid zijn haar gasten speciaal. “Soms krijg ik achteraf een persoonlijk geschreven kaartje van één van hen. Dat zijn de momenten dat ik een brok in mijn keel krijg. Het geeft mij de bevestiging dat we het goed doen.”

"Voor mij is vakmanschap, doen wat je liefhebt." [tekst gaat verder onder deze afbeelding] 

Den Bosch Region

Geboren in Den Bosch en opgegroeid in Vught kunnen we Ingrid een echte Brabander noemen. “Ik heb inmiddels in het Oosten en het Westen van het land gewoond, maar uiteindelijk ben ik weer naar deze provincie teruggekeerd. Je kunt het meisje wel uit Brabant halen, maar andersom is moeilijker.”

Het bijzondere aan deze regio vindt Ingrid het bourgondische en gastvrije karakter van Den Bosch Region. “Voor gasten is dit een fijne omgeving. Iedere culinaire bestemming is gastvrij op zijn of haar eigen manier.” En wil je eropuit? Dan zit je hier volgens Ingrid ook harstikke goed. “Boxtel heeft de Sint-Petrusbasiliek, Kasteel Stapelen, het Oertijdmuseum en zwemplas de Langspier. Daarnaast zijn er heel veel leuke terrassen en restaurantjes, hier is echt voor ieder wat wils.”