Door soms een beetje te shockeren, blijven gasten je beter onthouden.

Passie is vuur en waar vuur is, is Eltjo. Bij Restaurant PIT kookt chef Eltjo Scheepers er samen met zijn team stevig op los. Het gemoedelijke dorpsgevoel van Heeswijk-Dinther krijgt bij dit restaurant een stoer, industrieel korstje. ‘Door soms een beetje te shockeren, blijven gasten je beter onthouden.’ Lees snel verder en ontdek wat Eltjo jou te bieden heeft. Benieuwd naar het geheim van de chef? Lees zijn memorabele tips hier.

‘Door soms een beetje te shockeren, blijven gasten je beter onthouden.’ [tekst gaat verder onder deze afbeelding]

Ervaar Restaurant PIT

Vanaf zijn achtste droomde hij er al van om kok te worden. Inmiddels is Eltjo’s wens uitgekomen en runt hij een bijzonder restaurant, geheel in zijn eigen stijl. “Ik heb een uitgesproken persoonlijkheid, inclusief piercings, tatoeages en een liefde voor skulls. Wie ik ben, zie je in het hele restaurant terug.”

Met zijn wereldinvloeden en moderne, stoere en industriële karakter serveert Restaurant PIT naast eten en drinken ook een heerlijk ruige ervaring. “Bij ons bevind je je in een oud pand en ben je omringd door natuurlijke kleuren en materialen.” Daarin verwerkt, vind je Eltjo’s eigenheid. “Deurknoppen, gerechten, het bier, overal zie je skulls en knipogen naar wie ik ben.” Zo ligt er bij het hoofdgerecht een mes naast je bord van Henk Schiffmacher, één van Nederlands bekendste tatoeëerders, die ook Eltjo in de inkt heeft gezet.

Het bijzondere aan Restaurant PIT is dat de beleving en de gerechten perfect op elkaar aansluiten. Eltjo: “Wat je hier ervaart is modern, stoer en industrieel.” Ben je benieuwd naar de ervaring en wil je vast een voorproefje? Goed nieuws: Eltjo heeft een gerecht voor je uitgezocht dat perfect bij het stoere karakter van PIT past. Ontdek het hier.

“Wat je hier ervaart, is modern, stoer en industrieel.” [tekst gaat verder onder deze afbeelding] 

(H)eerlijk vanuit de streek op je bord

Word jij graag verrast door het vakmanschap van de chef? Dan ben je bij Restaurant PIT aan het juiste adres. Eltjo en zijn team serveren namelijk elke drie weken een nieuw verrassingsmenu met uitsluitend de beste en verste producten uit de streek. Zo haalt Eltjo zijn asperges bij Verhoeven in Cromvoirt, zijn groenten en fruit bij Heerkens in Nistelrode en zijn brood bij de Dungense Molenbakker. Eltjo: “Deze streek heeft veel te bieden en kent ontzettend veel ambacht.” Bekijk hier alle regionale aanraders van Eltjo.

Naast de culinaire invloeden, liggen ook de mensen in deze regio hem dicht aan het hart. “Ik heb een tijdje op Texel gewerkt, maar al snel kreeg ik heimwee naar Brabant. Ik hou van de mensen hier. De mentaliteit, het nuchtere: doe maar gewoon normaal, dan doen we al gek genoeg.”

"Met zijn stoere uitstraling en kleine hartje biedt Eltjo zijn gasten een onvergetelijke ervaring." [tekst gaat verder onder deze afbeelding] 

Passie voor PIT

Eltjo zelf doet hier niet aan onder. Met zijn stoere uitstraling en kleine hartje biedt hij zijn gasten een onvergetelijke ervaring. “Vanuit passie en mijn eigenheid van een grondstof een perfect gerecht maken waar mijn gasten van genieten, dat is ambacht voor mij.”

Als je Eltjo vraagt hoe hij elke ochtend zijn restaurant binnenstapt, hoef je niet lang op antwoord te wachten: “Trots. Trots op wat we hebben neergezet met elkaar. Ik heb een team dat voor elkaar door het vuur gaat. Om zo samen te kunnen groeien en met elkaar voldoening te vinden in het verwennen van onze gasten, dat vind ik één van de mooiste dingen die er zijn.”

Interieur van Restaurant PIT in Heeswijk-Dinther [tekst gaat verder onder deze afbeelding]