Ontdek de foodhotspot van het zuiden

Dé plek om te genieten van natuur, cultuur en historie. Van oudsher zijn de inwoners van Meierijstad harde werkers en dat zie je zeker terug als je een bezoek brengt aan het gebied. Hier kun je genieten van zuivere ambacht, maar ook van een gezellig feestje. Jaarlijks worden er vele festivals en evenementen georganiseerd waar mensen vanuit het hele land op af komen. Ontdek, herleef en beleef. Welkom in Meierijstad!

 • Herleef en beleef

  Meierijstad heeft een rijke cultuur en historie. Herleef de oorlog in het gebied en ontdek de geschiedenis van de klomp, of kom de Brabantse gezelligheid proeven tijdens een van de vele evenementen. 

  Herleef en beleef
 • Proef de keukens

  Aan eten is zeker geen gebrek in Meierijstad. Met een lange geschiedenis aan produceren, verwerken en verkopen van voedsel is het gebied een pareltje voor food-liefhebbers. 

  Proef de keukens
 • Ontdek het buitenleven

  Meierijstad, ookwel de poort naar Het Groene Woud, is zeker een aanrader voor natuurliefhebbers. Het mooie en gevarieerde landschap mag je zeker niet missen tijdens je uitje naar Meierijstad. 

  Ontdek het buitenleven

10x activiteiten in Meijerijstad - Ontdek en beleef

Eén gemeente, dertien kerkdorpen, volop verhalen

In de middeleeuwen werd het Hertogdom Brabant verdeeld in kwartieren en 'meierijen': de basis voor Meierijstad was gelegd. Waar eindeloze wouden zich uitstrekten langs de beekdalen van de Aa en de Dommel, vonden de dorpsgrenzen elkaar op een natuurlijke manier. Vruchtbare bosbodems werden gebruikt als akkers en woonplaatsen en vandaag de dag is de Meijerijstad nog steeds in ontwikkeling.

Ontdek de kernen Veghel, Sint-Oedenrode en Schijndel en verken de andere tien (kerk)dorpen van de gemeente. 

Ontdek het allemaal in Meierijstad