Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

11 tips voor de leukste Carnaval in Meierijstad

Weet jij nog niet wat je gaat doen deze Carnaval? Of ben je een echte carnavalvierder, maar wil je wel eens iets nieuws proberen? Misschien vier je wel voor het eerst Carnaval in Meierijstad en weet je niet waar je moet beginnen?
Hoe je ook Carnaval viert, wij hebben alvast 11 tips voor deze Carnaval voor je op een rijtje gezet. Zo heb jij gegarandeerd een geweldig feestje dit jaar!

1. Het Open Carnavals Darttoernooi - Heidekrikkeldurp 
Wil je jouw carnaval goed beginnen en ben je een beetje competitief, dan moet je bij Café D'n Brouwer in Mariaheide zijn. Op vrijdag 9 februari organiseren ze daar een Open Carnavals Darttoernooi. Trek je geluks-carnavalsoutfit aan en gooi erop los! Wie weet win jij je biertjes wel terug. Inschrijving is €5. Kijk op de website van Café D'n Brouwer voor hun …

Weet jij nog niet wat je gaat doen deze Carnaval? Of ben je een echte carnavalvierder, maar wil je wel eens iets nieuws proberen? Misschien vier je wel voor het eerst Carnaval in Meierijstad en weet je niet waar je moet beginnen?
Hoe je ook Carnaval viert, wij hebben alvast 11 tips voor deze Carnaval voor je op een rijtje gezet. Zo heb jij gegarandeerd een geweldig feestje dit jaar!

1. Het Open Carnavals Darttoernooi - Heidekrikkeldurp 
Wil je jouw carnaval goed beginnen en ben je een beetje competitief, dan moet je bij Café D'n Brouwer in Mariaheide zijn. Op vrijdag 9 februari organiseren ze daar een Open Carnavals Darttoernooi. Trek je geluks-carnavalsoutfit aan en gooi erop los! Wie weet win jij je biertjes wel terug. Inschrijving is €5. Kijk op de website van Café D'n Brouwer voor hun volledige carnavalsprogramma. Maar er is meer te doen Mariaheide! Op de website van Carnavalsvereniging De Heikrikkels vind je nog veel meer leuke activiteiten in het dorp.  

2. Dansmariekes Festijn – Boskant
Ooit begonnen als een uit de handgelopen weddenschap, maar nu is het echt een groot feest: Het Dansmariekes Festijn. Een danswedstrijd met een dikke vette knipoog. C.C. De Lèpkes organiseert het dansfeest in De Vriendschap in Boskant op vrijdag 9 februari. Iedereen is welkom om te komen kijken, dus als je van dansen en een feestje houdt, is dit de ideale opening van jouw Carnaval.  

3. Grote Optocht - Reigerland
Elk dorp en elke stad heeft natuurlijk een eigen optocht, maar die in Zijtaart is altijd wel heel bijzonder. Een echte publiekstrekker, waar Carnavalsvereniging De Reigers elk jaar weer iets speciaals van weet te maken. De optocht komt langs op zaterdag 10 februari om 13.00 uur.  

4. Pilske Veuraf – Paplippelland
De officiele opening van het Keldonkse Carnaval: Ut Pilske Veuraf. Dit zal uiteraard gebeuren onder leiding van het kersverse Prinsenpaar. Elk jaar is er ook een thema aan de avond verbonden. Het thema van dit jaar is nog even een verrassing. Spannend! Kijk voor de starttijd van het Pilske Veuraf en andere leuke carnavalsactiviteiten in Keldonk op de website van C.V. de Paplippels.  

5. Jeugdoptocht – Schorsbos (Wijbosch)
Een optocht met carnaval is natuurlijk altijd bijzonder, maar een jeugdoptocht is extra speciaal. Op carnavalszaterdag 10 februari is de jeugdoptocht van Schrosbos, in Wijbosch.  Deze begint om 12.44 uur. De route start en stopt bij Dorpscentrum De Schakel (Eerdsebaan 1).  Na afloop van de optocht start het carnavalsfeest. Hier is de prijsuitreiking van de Jeugdoptocht. Meer optochten zien? We hebben een overzicht gemaakt van alle optochten in Meierijstad.  

6. De Carnavalsmis – Empeldonk
Ben je ooit al eens bij een Carnavalsmis geweest? Bijvoorbeeld die in Erp, op zondag 11 februari om 11.00 uur in de Sint Servatiuskerk. Een mooie manier om weer contact te maken met de oorsprong van dit fijne feestje. Én om even een momentje rust te pakken, want met vijf dagen vol muziek, bier en hossen heb je er daar niet veel van. Daarna lekker carnaval vieren in Erp? Kijk even op de site van de Uilen van Empeldonk wat er precies te doen is.   

7. Recordpoging/Pomp Schuimen – Schorsbos
Het is inmiddels een zeer geliefde traditie in Schijndel: elke carnaval organiseren de Carzy P's (oud prinsen) een nieuwe recordpoging in het centrum van Schijndel. Zo is er ooit al eens de langste carnavalssjaal ter wereld gemaakt. Wat de recordpoging van dit jaar wordt, is nog niet bekend. Hij staat in ieder geval wel op zaterdag 10 februari in de agenda, houd de website van Schorsbos Carnaval in de gaten voor de starttijd.  

8. Papgat X – Papgat
De jeugd van Papgat en omstreken gaat ook dit jaar weer helemaal los bij Papgat X. Op 11 februari barst het feest, met in de titel de knipoog naar Project X, los. Houd de facebookpagina van Papgat X goed in de gaten, want de artiesten die gaan komen worden nog steeds aangekondigd. Er wordt natuurlijk nog veel meer leuks georganiseerd in Sint-Oedenrode. Bekijk daarvoor eens de website van het Papgat's carnaval.  

9. Biercantus – Oiversland
Na het succes van de eeste versie vorig jaar is hij ook dit jaar terug in Eerde: een echte biercantus! Op maandag 12 februari in Café-Zaal 't Hooghuis. Wil je meedoen met jouw vrienden? Meld je dan wel even van tevoren aan door een mailtje te sturen naar secretariaat.oivers@outlook.nl. Deelname voor een tafel van 6 tot 8 personen €50,- Komen kijken is natuurlijk ook leuk, maar let wel op: Meezingen is verplicht. Kijk voor de volledige planning van het Carnaval in Eerde even op de website van de Oivers.   

10. De Kuusverbranding – Kuussegat
Een steenvaste traditie in het Veghelse Carnaval: De Kuusverbranding. Om het einde van carnaval in te luiden wordt er een grote, geverfde Kuus (Koe) in brand gestoken. Erg bijzonder om een keer mee te maken én je hebt meteen je carnaval goed afgesloten. Hou voor de precieze tijd en plaats de website van CV De Kuussegatters in de gaten. Daar vind je trouwens ook nog andere leuke activiteiten tijdens Carnaval in Kuussegat. 

11. Boerenbruiloft – Zandhazenrijk
De laatste dag van carnaval wordt in Boerdonk traditiegetrouw afgesloten met het huwelijk van het Boerenpaar. Wie het zijn is in december 2023 al bekend gemaakt. De boerenbruid wordt opgehaald door de boerenbruidegom en samen vertrekken ze naar de receptie. Na afloop is er een groots feestje, waar natuurlijk kans is het gelukkige paar te feliciteren. Bekijk de website van C.V. De Zandhazen voor informatie over waar de Boerenbruiloft plaatsvindt en wie het Boerenpaar is dit jaar.  

Contact

Meierijstad
Meierijstad
Plan je route

Locatie