Van veld tot vork, je vindt het in Veghel

Veghel ademt food! Deze plek wist zich door de jaren heen te ontwikkelen van agrarisch dorp tot vooraanstaand industriestadje en neemt ook vandaag de dag een prominente plek in als het gaat om voeding. Familie- en foodbedrijven van ongekende grootte zagen hier het levenslicht en ook vernieuwende foodconcepten weten hun weg naar Veghel te vinden.

Dompel je onder in de vele keukens en ontdek hoe platteland, industrie en horeca bij elkaar komen. Van veld tot vork, je vindt het hier.

Smakelijke uitjes voor levensgenieters - De lekkerste activiteiten bij de Proeffabriek in Veghel

 • Veghel staat niet stil

  De eerste evenementen staat weer op de agenda. Ook Veghel staat niet stil! Ga naar de website en ontdek de events welke je niet mag missen.

  Veghel staat niet stil
 • Terug naar toen bij SIEMei

  SIEMei biedt een uniek kijkje in de ambachtelijke en industriële bedrijvigheid uit de Meierij. Dit museum staat garant voor bijzondere verhalen!

  Terug naar toen bij SIEMei
 • Avondje uit bij Theater De Blauwe Kei

  Het culturele hart van Veghel vind je in de CHV Noordkade: Theater De Blauwe Kei. Dans, muziek en theater, hier is het nooit stil. 

  Avondje uit bij Theater De Blauwe Kei

Een goede zaak: De Verspillingsfabriek

De cijfers liegen er niet om: jaarlijks wordt er in Nederland voor meer dan 5 miljard aan voedsel weggegooid. Een groot deel van deze 'food waste' bestaat uit verse, afgekeurde groenten. Waarom? Ze zijn te klein, misvormd of te bont. De Verspillingsfabriek redt deze groenten en maakt er smakelijke gerechten van. Én dat gebeurt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Want talent verspillen, dat is ook zonde.

Help verspilling de wereld uit