Ontdek het boerendorp aan de Peelrandbreuk

Uitgestrekte natuur, uniek religieus erfgoed en de bijzondere Peelrandbreuk, dat is Boekel. Tel hier de onvervalste Brabantse gezelligheid bij op en je weet waarom je deze bestemming in het oosten van Brabant niet mag missen. Bestaande uit de kernen Boekel en Venhorst valt er genoeg te ontdekken. Van een bezoek aan het Museum voor psychiatrie 'De Kluis' tot shoppen in een omgebouwde boerderij, je beleeft het hier. Welkom in Boekel.

 • Proef Boekels trots

  Proef de lokale smaak van Boekel! Voor eerlijke en duurzame gerechten ben je hier aan het juiste adres! 

  Proef Boekels trots
 • Trek de natuur in

  Boekel kent tal van bijzondere routes zoals het kloosterpad de Buurtschappenroute. Ook voor de fietsers is er genoeg aanbod! 

  Trek de natuur in
 • Ontdek de highlights

  Boekel staat bekend om zijn diverse evenementen. Voor de feestvierders, de waaghalzen maar voor hen die cultuur en historie een warm hart toedragen. 

  Ontdek de highlights

Boekel gelegen in het hart van Brabant weet als geen ander dorp het verleden tastbaar te maken

Farmers of the valley

Uitgestrekte weilanden, bossen om in te verdwalen, de bijzondere peelrandbreuk en Brabantse gezelligheid, dat is Boekel. In het oosten van Brabant, tussen twee bijzondere natuurgebieden, vind je deze groene gemeente. Ben je klaar om de geheimen van dit gebied te ontdekken? Wacht niet langer en ga!   

Farmers of the valley

Activiteiten in en rondom Boekel - Ontdek en beleef

Ontdek het Sint Annabos

De Maas heeft een bewogen geschiedenis, letterlijk en figuurlijk! En dat kun je zien op dit stukje Brabant. Het Sint Annabos laat sporen zien van gebeurtenissen zien omtrent de vorming van dit gebied. Zoals grote keien die tijdens de laatste ijstijd zijn afgezet. 

Bezoek het SintAnnabos

Toproutes door Boekel - Fietsen of wandelen, hoe ga jij deze bestemming ontdekken?