Mandarin Restaurant

Mandarin Restaurant is gevestigd in Veghel en serveert gerechten uit de Chinese keuken. De Oosterse tradities zorgen ervoor dat de gerechten authentiek zijn. Jouw gerechten worden geserveerd door bediening met een glimlach.

Over de Chinese keuken
De Chinese keuken behoort tot de fijnste keukens ter wereld. Door de grootte van het land en als gevolg daarvan de aanwezigheid van vele volkeren met hun eigen culturen, klimatologische afhankelijkheden en regionale voedselbronnen kan men niet spreken van één “keuken”.

Wel zijn er gemeenschappelijke factoren in de verschillende regionale keukens die het mogelijk maken te spreken over een Chinese keuken. De oosterse Yin-Yang filosofie is ook terug te vinden in de Chinese keuken: typisch worden tegengestelde smaken (zoet-zuur) of texturen (mals-knapperig) gecombineerd in een gerecht.

Voedsel is in de Chi…

Mandarin Restaurant is gevestigd in Veghel en serveert gerechten uit de Chinese keuken. De Oosterse tradities zorgen ervoor dat de gerechten authentiek zijn. Jouw gerechten worden geserveerd door bediening met een glimlach.

Over de Chinese keuken
De Chinese keuken behoort tot de fijnste keukens ter wereld. Door de grootte van het land en als gevolg daarvan de aanwezigheid van vele volkeren met hun eigen culturen, klimatologische afhankelijkheden en regionale voedselbronnen kan men niet spreken van één “keuken”.

Wel zijn er gemeenschappelijke factoren in de verschillende regionale keukens die het mogelijk maken te spreken over een Chinese keuken. De oosterse Yin-Yang filosofie is ook terug te vinden in de Chinese keuken: typisch worden tegengestelde smaken (zoet-zuur) of texturen (mals-knapperig) gecombineerd in een gerecht.

Voedsel is in de Chinese keuken niet enkel een zaak van eten, evengoed moet het voedsel mooi gepresenteerd worden en een goede combinatie vormen van de basissmaken. De gerechten mogen niet overweldigend zijn in geur of smaak.

De basisingredienten zijn granen, rijst in het oosten, gierst en tarwe in het Noorden. Deze worden gegeten als pasta’s, puur, pap of in deegvorm. Vetten, zowel dierlijk (eend, kip, varken) als plantaardig (sesam, pinda) worden gebruikt om de granen meer smaak te geven. Sojascheuten en lente-uien vormen de belangrijkste groenten

Kom langs en proef de smaken van de Chinese Keuken!

Locatie