Open dagen Gemalen van Sasse en Caners

Ontdek de rijke geschiedenis van ons waterschap door een bezoek te brengen aan de gemalen Van Sasse in Grave of het gemaal Caners in Gewande. Deze oude technische hoogstandjes vertellen je  het verhaal van bijna een eeuw geleden. Hoe  destijds het overtollige water in de polder met brute kracht aan de Maas werd gegeven. Elke laatste zondag van de maand t/m september kun je terecht bij beide gemalen en kunnen gidsen je rondleiden door een mooi stukje geschiedenis.   

Leer meer over het Gemaal van Sasse 

Tijdens de rondleiding zul je meer te weten komen over de geschiedenis van het gemaal. Het is vernoemd naar de eerste voorzitter van waterschap De Maaskant, en je leert hoe de constructie van een stuw heeft geleid tot de bouw van dit indrukwekkende gemaal. Daarnaast is er een virtuele expositie die je meeneemt naar de jaren twintig van de vorige eeuw, waarbij de rol van de eerste voorzitter op verrassende wijze wordt belicht. Boek je rondleiding en beleef het verhaal zelf! 

 

Boek je rondleiding 

Verdiep jezelf in het Gemaal Caners 

In het Gemaal van Caners duik je in de geschiedenis van ongeveer een eeuw geleden. Dit oude gemaal berschermde ons tegen het water en zorgde ervoor dat we geen natte voeten kregen. Tegenwoordig is het een museum met oude werktuigen, kaarten en foto’s uit het verleden. Oftewel, een leuk dagje uit voor degene die geïntereseerd zijn in oude techniek en historische verhalen. Meldt je dan aan!  

  

Boek je rondleiding