Ontdek het groene buiten van Den Bosch

In de Meierij van Den Bosch vind je Sint-Michielsgestel, ook wel bekend als 'het groene buiten' van de stad. Kijk je ogen uit bij de kastelen, boerderijen en landgoederen in de hertogdorpen Berlicum, Den Dungen, Gemonde, Maaskantje, Middelrode en Sint-Michielsgestel. Ontdek de verschillende natuurgebieden en geniet van de verse (streek)producten. Welkom in Sint-Michielsgestel! 

7x eropuit in Sint-Michielsgestel - Bewonder de monumenten of verken de natuur

De moestuin van Den Bosch

Van oudsher voorziet Sint-Michielsgestel de stad Den Bosch van heerlijke producten. De grond was vruchtbaar en de verschillende groenten en fruit groeiden er volop. Wekelijks trokken de boeren naar de markt in de stad. 

In de huidige tijd is dit niet anders en presenteren de boeren wekelijks trots hun waren op de Bossche markt. Leg jij binnenkort dezelfde route af? 

Bekijk de fietsroute

Carousel, gebruik pijltjestoetsen om te navigeren.

Meer toproutes door Sint-Michielsgestel

  • Ons Kloosterpad

    Ons Kloosterpad is een wandelpad van 330 kilometer. Etappe 15 voert je o.a. langs De Oude Toren, voormalig fraterhuis de Ruwenberg en Oud Herlaer.

  • Linie 1629

    Fiets de 49 kilometer lange route en ontdek de historie van Linie 1629. Deze route loopt door het buitengebied van Den Bosch, waaronder door Sint-Michielsgestel.

  • Liberation Route

    Ontdek welke sporen de Tweede Wereldoorlog na heeft gelaten. Deze fietsroute voert je o.a. langs Poeldonk, Seminarie Beekvliet en de Halderse Brug