Treed in de voetsporen van chef Joppe

Geïnspireerd door het verhaal van Joppe? Hij deelt graag een bijzonder recept met je. Haal de beste ingrediënten in huis en je kunt aan de slag in de keuken. Volg goed de stappen van het recept en tover een culinair gerecht op voor je gasten. Het eindresultaat is namelijk naast smakelijk een kunstwerk!

Ingrediënten

1 kilogram Runder ribstuk in blokjes
1 kilogram Eidooier crème
1 stuk Spaanse peper
3 teentjes Knoflook
4 bladeren Limoenblad
50 gram Gember
1 stuk Sereh
1 liter Kokosmelk
50 gram Sambal badjak
5 gram Zout
 

Scroll voor de ingrediënten voor de radijzen, ijs van citroengras en Laos wolk iets verder naar beneden.

Bereidingswijze

Rendang

- Meng alle ingrediënten.
- Laat 1 dag marineren.
- Stoof het vlees gaar in 4 uur.
- Serveer op een warm bord.

Bereidingswijze radijs

Ingrediënten radijs:
1 bosje Radijzen
100 gram Kemiri noten
2 gram Zout

- Snij de radijs in plakjes en dresseer op de rendang.
- Kemirinoten zijn rauw giftig. Laat de noten gaar worden voor 5 minuten op 180 graden in de oven.
- Laat de suiker karamelliseren.
- Voge de noten toe en giet op een plaatje.
- Breng op smaak met zout.
- Hak het in grove stukken en serveer over de radijzen.

Bereidingswijze ijs van citroengras

Ingrediënten ijs van citroengras:
1 liter Lichee puree zonder suiker
5 stuks Citroengras
2 gram Ascorbinezuur
100 gram Prosorbet

- Opdraaien in een ijsmachine.
- Geen ijsmachine in huis? Vries de ingrediënten dan aan en roer met een vork tot granité.

Bereidingswijze Laoswolk

Ingrediënten Laoswolk:
2 stuks Ui
1 stuk Citroengras
100 gram Laos
1 stuk Spaanse peper
1 stuk Limoen (sap en chil)
5 stuks Limoenblad
20 gram Rietsuiker
4 gram Zout
3 deciliter Naturel gevogelte bouillon
5 deciliter Kokosmelk
2 gram Lecitine
2 gram Sucro

- Fruit de uien, citroengras, limoenblad, laos en de spaanse peper zonder pitjes aan.
- Schil de limoen, voeg de schillen toe en laat even mee fruiten.
- Voeg zout en suiker toe, blus af met limoensap.
- Voeg als laatste de bouillon en de kokosmelk toe.
- Laat 5 minuten zachtjes koken en zeef de massa.
- Voeg lecitine en sucro toe.
- Maak schuimig met een staafmixer.
- Leg het schuim over de rendang, radijsjes en citroenijs en serveer!