Wildrundvlees.nl

Lopend in gebieden van de kuddes van Stichting Taurus, zie, hoor en proef je al bijna de oersmaak van echt wild rundvlees. Wild, zonder bijvoeren, medicatie en/of andere toevoegingen. Zo, vanuit de natuur op je bord.

Stichting Taurus heeft zo’n 1000 runderen die worden ingezet voor natuurbegrazing door heel Nederland. …

Lopend in gebieden van de kuddes van Stichting Taurus, zie, hoor en proef je al bijna de oersmaak van echt wild rundvlees. Wild, zonder bijvoeren, medicatie en/of andere toevoegingen. Zo, vanuit de natuur op je bord.

Stichting Taurus heeft zo’n 1000 runderen die worden ingezet voor natuurbegrazing door heel Nederland. Deze runderen, Schotse Hooglanders en Taurossen, zorgen ervoor dat natuurgebieden niet dichtgroeien. Zo is er veel meer kans voor biodiversiteit. Hoewel de Taurossen de gebieden begrazen, is natuurbegrazing vooral mensenwerk. Het beheer van de kuddes en daarbij het inzetten van de juiste dieren is een intensief werk waar veel kennis en kunde voor nodig is. De dieren die niet meer binnen het gebied of de kuddes passen worden in onze eigen slagerij verwerkt tot rundvlees van Wildrundvlees.nl. Dat is wat het Tauros vlees zo bijzonder maakt, voortgekomen uit deze unieke samenwerking waarbij er geen enkel productiegericht doel is, maar waarbij ook geen enkel rund(vlees) verloren gaat in de keten.

Klimaatneutraal Rundvlees, zij gaan ervoor 
De Tauros leeft van geboorte tot dood in een natuurgebied, waar hij vele hectares tot zijn beschikking heeft met verschillende soorten grassen, kruiden, twijgen, knoppen en bast om van te eten. In sociaal kuddeverband is er alle ruimte voor het natuurlijke gedrag, met nauwelijks menselijke interventie. Jaarrondgrazende Taurossen zijn robuust en zelfredzaam. De runderen van Stichting Taurus lopen veel, waardoor het vlees mooi gemarmerd (dooraderd met fijne vetlaagjes) is en stevig van textuur en smaak. Doordat onze dieren niet worden bijgevoerd en ze het hele jaar rond buiten begrazen is het effect op het klimaat verwaarloosbaar. De hoeveelheid CO2 die wordt vastgelegd in de gebieden is vele malen hoger dan het methaan (CH4) wat de koeien uitademen. Klimaatneutraal rundvlees, Wildrundvlees.nl gaat ervoor!

12x per jaar (h)eerlijke vleespakketten

Alles van het rund wordt gebruikt, waardoor de pakketten samengesteld kunnen worden met entrecote, (kogel)biefstuk, riblappen, hachee, soepvlees enzovoort. Daarnaast biedt Wildrundvlees.nl ook orgaanvlees aan wat per kilo verkocht wordt aan de klant. Deze vleespakketten bestellen consumenten online.  . 12 keer per jaar kunnen klanten pakketten bestellen, welke vervolgens worden uitgeleverd naar zo’n 25 ophaalpunten verspreid over Nederland. Hier worden ze door de klant opgehaald. Aanmelden voor de mailinglijst met informatie over de bestelmomenten kan via de website.

Meer over de leefomgeving van de Tauros
Vanuit het infocentrum in Keent wordt 2x per maand op zondag een struinwandeling in het gebied georganiseerd. Daarnaast is er altijd de mogelijkheid om een wandeling onder begeleiding aan te vragen voor een ander moment. In het infocentrum is verder informatie te vinden over het ontstaan van Stichting Taurus en Wildrundvlees en het leven en beheer van onze kuddes.

Prijzen

  • Ga voor actuele prijzen naar www.wildrundvlees.nl/bestelformulier.

Locatie