Natuur: terug naar de oorsprong

Breng een bezoek aan de natuur en het landschap van de regio Den Bosch. Ontdek de gebieden die een verscheidenheid aan landschappen, bossen, moerasgebieden, vennen, heide en populierengebieden bieden.

Het programma op deze pagina dient ter inspiratie en kan volledig op jouw wensen worden afgestemd. Zo kunnen de activiteiten in een andere volgorde worden voorgesteld of kunnen andere activiteiten worden toegevoegd of weggelaten. 

Is dit thema niet wat je zoekt? Dan bieden we ook nog andere programma's rondom een specifiek verhaal. Bekijk hier de verschillende programma's. 

Inbegrepen: 48 uur

  • 1x Koffie en worstenbrood
  • 2x excursie met ranger
  • 1x rondleiding met gids
  • 1x rondvaart met schipper
  • 3x bedrijfsbezoeken
  • 1x 3-gangendiner van lokale producten, water en koffie
  • 1x overnachting met ontbijtbuffet 

Dit ga je doen

1 Ontvangst Natuurcentrum De Maashorst

Natuurcentrum De Maashorst vormt hét startpunt van jouw uitje en hier wordt je dan ook vriendelijk ontvangen door één van de medewerkers met een kop koffie en een worstenbroodje. 

2 Wisentenexcursie met Maashorstranger

Je gaat op wisentenexcursie met een echte Maashorstranger! Zonder ranger mag je het leefgebied van de wisent niet betreden, dit betekent gegarandeerd een unieke ervaring!

3 Rondleiding en wandeling Kasteel Heeswijk

Je volgt de rondleiding door het prachtige kasteel en wandelt door de omgeving van het Aa-dal. Het kasteel weerspiegelt duizend jaar macht, trots en cultuur van de Brabantse elite. 

4 Lunch kasteeltuin

Je geniet na de rondleiding van een overheerlijke lunch in de kasteeltuin of het koetshuis van Kasteel Heeswijk, dit is geheel afhankelijk van het Nederlandse weer natuurlijk! 

5 Excursie Taurus experience

Bij de oude Maasarm Keent in Oss ga je mee op Taurus excursie. Hier wordt je ontvangen in het bezoekerscentrum met een kop koffie en iets lekkers. Ga mee op safari met een echte ranger!

6 Check-in kasteel De Ruwenberg

Je checkt in bij de accommodatie en gaat vervolgens heerlijk dineren in De Ruwenberg. De Ruwenberg ligt gelegen in Sint-Michielsgestel, niet ver van de binnenstad van Den Bosch. 

7 Avondwandeling langs de Dommel

Je maakt een avondwandeling over het prachtige landgoed of langs rivier de Dommel. Het gebied rondom de rivier bestaat voornamelijk uit beemden, bolle akkers en bosjes.

8 Vaartocht over de Dommel

Je doet een vaartocht over rivier de Dommel en kom onder andere langs de kastelen Maurick en Herlaer. De rivier is van bron tot monding is de Dommel 95 kilometer lang!

9 Lunch in populierengebied

Je gaat heerlijk lunchen in het populierengebied, ergens tussen Boxtel en Best. Een populier herken je ook wel aan zijn driehoekige vorm! 

10 Diverse bedrijfsbezoeken

Je ontdekt tijdens de bedrijfsbezoeken meer over de Brabantse Klomp, het populierenhout anno nu en de Brabantse borrel.