Religieus erfgoed - Een bewogen geschiedenis op de grens tussen Noord en Zuid

Volg de sporen uit het verleden en ontdek de bewogen geschiedenis op de grens tussen protestantisme en katholicisme.

Het programma op deze pagina dient ter inspiratie en kan volledig op jouw wensen worden afgestemd. Zo kunnen de activiteiten in een andere volgorde worden voorgesteld of kunnen andere activiteiten worden toegevoegd of weggelaten. 

Is dit thema niet wat je zoekt? Dan bieden we ook nog andere programma's rondom een specifiek verhaal. Bekijk hier de verschillende programma's. 

Inbegrepen: 48 uur

  • 1x koffie & Bosche Bol
  • 2x stadswandeling met gids
  • 4x entree incl. rondleidingen
  • 1x luxe lunch met seizoensgebonden producten uit de streek
  • 3-gangenmenu in het hotel, water en koffie
  • 1x overnachting met ontbijtbuffet
  • 1x Lunchpakket
  • 1x Proeverij van 3 bieren

Dit ga je doen

1 Ontvangst en stadswandeling Den Bosch

Je wordt ontvangen in Den Bosch met een typische Bosche bol en een kop koffie. Daarna volg je de stadswandeling in Den Bosch en bezichtig je de Sint-Janskathedraal. 

2 Bezoek aan vestingstad Ravenstein

Je brengt een bezoek aan de vestingstad Ravenstein. De pittoreske huizen, kerken en rijksmonumenten zorgen voor de beleving van een ander tijdperk. Nergens is de invloed van de turbulente geschiedenis zo tastbaar. 

3 Bezoek aan Franciscaner klooster

Je gaat op bezoek bij het driehonderdvijftig jaar oude Franciskaner klooster, waar je een rondleiding krijgt door een van de broeders. De broeders wonen er en zorgen voor een unieke ervaring!

4 Rondleiding museum Krona

Je brengt een bezoek aan museum Krona in Uden, waar je een rondleiding door het museum en de kruidentuin volgt. Het museum presenteert ook een van de mooiste collecties religieuze kunst van Nederland. 

5 Bezoek aan Huize Padua

Je gaat op bezoek bij Huize Padua in Boekel. Hier wordt allereerst het lunchpakket genuttigd en vervolgens doe je de rondleiding in het museum De Kluis 'geschiedenis psychiatrie'. 

6 Rondleiding en proeverij Abdij van Berne

Je volgt de rondleiding in Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther, waar je begint met een film. Nadat de rondleiding is afgelopen, staat er ook nog een bierproeverij op het programma!