Historisch Den Bosch - In de voetsporen van Jheronimus Bosch

Ga op ontdekkingstocht in het gastvrije en eeuwenoude Den Bosch. Duik in het verleden van een van de meest invloedrijke Nederlandse meesters.

Het programma op deze pagina dient ter inspiratie en kan volledig op jouw wensen worden afgestemd. Zo kunnen de activiteiten in een andere volgorde worden voorgesteld of kunnen andere activiteiten worden toegevoegd of weggelaten. 

Is dit thema niet wat je zoekt? Dan bieden we ook nog andere programma's rondom een specifiek verhaal. Bekijk hier de verschillende programma's. 

Inbegrepen: 24 uur

  • 1x koffie en Bosche Bol
  • 1x stadswandeling met gids
  • 1x vaartocht met gids 
  • 1x entree Jheronimus Bosch Art Center
  • 1x lunch 
  • 2x enree incl. rondleidingen door huis van Bosch en Zwanenbroedershuis
  • 1x vaartocht met 3-gangen menu 
  • 1x overnachting met ontbijtbuffet 

Dit ga je doen

1 Check-in hotel Central Den Bosch

Je wordt vriendelijk ontvangen door het personeel bijde receptie van hotel Central in Den Bosch. Hier check je in en loop je gelijk de stad in, door de perfecte en centrale ligging van het hotel. 

2 Historische stadswandeling

Je doet mee aan de historische stadswandeling met de gids en zie de stad zoals Jheronimus Bosch deze zag. Nergens ter wereld vind je zo’n compleet overzicht van het werk van Jheronimus Bosch.

3 Vaartocht Binnendieze en bezoek Jheronimus Bosch Art Center

Je gaat mee op vaartocht over de Binnendieze en brengt een bezoek aan het Jheronimus Bosch Art Center. In deze oude kerk hangt een unieke collectie van de kunstschilder. 

4 Lunch in Korte Putstraat

Je gaat genieten van een lunch in de meest culinaire straat van Den Bosch. Hier vind je gezellige eetcafés tot trendy restaurants en allemaal verschillende keukens!

5 Bezoek huis van Bosch en Zwanenbroedershuis.

Je brengt een bezoek aan het huis van Bosch, voormalig woonhuis en atelier van de familie van Aken en aan het Zwanenbroedershuis, waar Bosch een broederslid van was. 

6 Vaartocht om de vestingstad met diner

Je vaart om de vestingstad Den Bosch en geniet tegelijkertijd van een smakelijk 3-gangen diner op het water tijdens deze unieke vaartocht.