Wij zijn twee jonge gasten die houden van puur, niet te veel poespas en de focus op het gerecht.

Als je het hebt over focus in de keuken, dan heb je het ongetwijfeld over Restaurant Vigor in Vught. Treed binnen, ga zitten in één van de stijlvolle zandkleurige stoelen en proef de smaak van een duidelijke visie zonder poespas.

Lars groeide op in Oss en stond als driejarige al met zijn vingers de vis op het aanrecht te ontleden. Lars: “Bij mijn ouders stond eten en drinken altijd centraal. Ik associeer het dan ook met tijd doorbrengen voor en met elkaar.” Lees verder en waan je in de keuken van Restaurant Vigor. Benieuwd naar de geheimen van chef Lars? Lees hier de tips van de chef.

‘Bij mijn ouders stond eten en drinken altijd centraal.' [tekst gaat verder onder deze afbeelding]

Een blik in de keuken

Op zijn dertiende startte Lars Albers in de horeca en op zijn zestiende deed hij zijn eerste ervaring op in een sterrenrestaurant. Nu, op zijn vijfendertigste, heeft hij samen met zijn collega en goede vriend Randy Bouwer zijn droom waargemaakt in Vught, waar hij vol passie klaarstaat oor zijn gasten. “Het doel van Randy en mij is om onze gasten te ontzorgen. Dat ze na een dag hard werken een ontspannen avond beleven, blij de deur uitgaan en later weer terugkomen, daar doe je het voor.”

Daarvoor staat Lars met liefde in de keuken. En wat voor een keuken. Met haar massieve uitstraling, omringd door houten barkrukken, pronkt deze in het midden van het restaurant. Waar je ook zit, een kijkje in de keuken kun je in Restaurant Vigor wel heel letterlijk nemen. Lars vertelt dat Randy en hij het belangrijk vinden dat hun gasten de volledige ervaring meekrijgen en dat ze kunnen zien dat hun team niets te verbergen heeft. Als dat geen lef is!

“Waar je ook zit, een kijkje in de keuken kun je hier heel letterlijk nemen.” [tekst gaat verder onder deze afbeelding] 

Kracht met een krokant laagje

‘Vigor’ betekent kracht. En dat zie, voel en proef je. Van de zandkleurige stoelen en houten barkrukken tot de natuurlijk gevormde borden, in Restaurant Vigor waan je je in het krachtige, natuurlijke karakter van Den Bosch Region. Lars: “Wij zijn twee jonge gasten die houden van puur, niet te veel poespas en de focus op het gerecht.” Deze ‘simplicity’ vormt het recept voor een avond waarin smaak de boventoon voert.

Lars is trots op zijn team: “Elke dag gaan we samen op zoek hoe we weer net een stapje beter kunnen worden. Dat zij met dezelfde passie voor kwaliteit gaan, dat motiveert mij.” Lars beseft zich goed dat hij en zijn team werken met iets heel persoonlijks. “Als we een nieuw gerecht ontwikkeld hebben, ben ik de eerste paar dagen zenuwachtig hoe de smaak gaat vallen. Je brengt een emotie over in een gerecht, dat is kwetsbaar.”

Concessies doen komt niet voor in het woordenboek van Lars en zijn collega’s, zij willen alleen het beste van het beste als het gaat om de producten in hun keuken. En waar kun je die beter halen dan in het culinaire Den Bosch Region? Lars: “Ik hou van producten die gemaakt zijn met passie. Neem de eetbare bloemetjes van De Smaeckacker uit Best bijvoorbeeld. Hij komt wekelijks langs om ons zijn assortiment te laten proeven. Zijn vakmanschap is gewoon fantastisch.” Voor Lars is het duidelijk waarom hij juist in Den Bosch Region is neergestreken: “De Brabantse gezelligheid en het bourgondische genieten, voor mij is deze regio als een warme deken.”

"Wij zijn twee jonge gasten die houden van puur, niet te veel poespas en de focus op het gerecht." [tekst gaat verder onder deze afbeelding] 

Een tip van chef-kok Lars

Als Lars je één tip mag geven in de keuken, wil hij je vragen geen concessies te doen als het gaat om kwaliteit. Lars: “Een goede maaltijd kan niet bestaan zonder goede producten. Kies voor vers, biologisch en kwalitatief goed. Zet je hoofdproduct centraal en laat de rest dit product ondersteunen en versterken. Blijf proeven en grenzeloos denken.” Klinkt dit nou makkelijker gezegd dan gedaan? Laat het vakmanschap dan aan Lars en alle andere culinaire hotspots over en kom smaakvol genieten in Den Bosch Region.