Waar cultuurhistorische schatten tot leven komen

Op een steenworp afstand van Den Bosch vind je Vught. Omringd door natuur en verbonden door tal van fiets- en wandelroutes, vertelt deze bestemming de verhalen van vroeger. Op deze plek komen cultuurhistorische schatten tot leven. De kernen Vught, Cromvoirt en Helvoirt wachten op je. Neem een duik in het verleden van Van Gogh, trotseer Linie 1629 of kom herdenken bij Nationaal Monument Kamp Vught. Welkom in Vught!

 • Linie 1629

  Ontdek het verhaal over het Beleg van Den Bosch en ontdek de restanten van linie 1629. Van Vught naar Sint-Michielsgestel, Heusden en Den Bosch, ben jij er klaar voor? 

  Linie 1629
 • NM Kamp Vught

  Kamp Vught was tijdens de Tweede Wereldoorlog het enige SS-concentratiekamp buiten nazi-Duitsland. Oog-in-oog met het verleden. Ontdek de geschiedenis van Kamp Vught. 

  NM Kamp Vught
 • Van Gogh Helvoirt

  In Helvoirt zijn nog vele sporen van Vincent van Gogh te vinden. Bezoek het dorp waarover hij schilderde en schreef en waar zijn familie woonde.

  Van Gogh Helvoirt

10x activiteiten in Vught - Volop uitjes voor jong en oud.

DePetrus

Het Amerikaanse tijdschrift Forbes noemde DePetrus in Vught een geslaagde herbestemming van een kerk en ook CNN was lovend. Kom jij hét ontmoetingscentrum van Vught bezoeken? 

In DePetrus vind je onder andere Huis73 Bibliotheek Vught, het Vughts Museum en restaurant Hemels Vught. Ook worden er rondleidingen georganiseerd.

Bezoek DePetrus

Toproutes in en door Vught

 • Ons Kloosterpad

  Ons Kloosterpad is een wandelroute die je langs (voormalige) kloosters en abdijen in Brabant leidt. Bewandel etappe 14 of etappe 15 voor de routes door Vught.

  Ons Kloosterpad
 • Fietsroute Linie 1629

  Fiets de 49 kilometer lange route en ontdek de historie van Linie 1629. Met de app leer jij alles over het Beleg van Den Bosch.

  Fietsroute Linie 1629
 • Van Gogh-fietsroute Helvoirt

  Cultuurhistorie en natuur. Wie geïnteresseerd is in het leven en werk van Vincent van Gogh, kan niet om Helvoirt heen.  

  Van Gogh-fietsroute Helvoirt
 • Pelgrimspad

  De naam van dit wandelpad verwijst naar de oude Santiago de Compostela-route. Ga je mee op pelgrimstocht?

  Pelgrimspad
 • Liberation Fietsroute Vught

  Deze route herinnert aan veel levensveranderende gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een indrukwekkende route!

  Liberation Fietsroute Vught