Samen water beleven in de regio

Geniet van al dat moois en leer ondertussen hoe het waterschap dag in dag uit werkt aan veilig, voldoende en schoon water. Werk dat belangrijk is voor mens en natuur en de regio ook nog eens mooier maakt. Ga op bezoek bij een stuw of gemaal, ontdek het leven onder water met de Waterdiertjes app of ga op avontuur door je eigen buurt en wordt een echte waterbaas met de Doe & ontdek-gids.

Dynamisch beekdal van de Aa

Ontdek het dynamische beekdal van de Aa, een paradijs voor natuurliefhebbers. Geniet van wandelingen langs kabbelende beekjes en groene velden. Verken de diversiteit van het landschap en van de flora en fauna langs de oevers. Beleef avontuurlijke activiteiten zoals varen met de fluisterboot of kano. 

Ontdek het Dynamisch Beekdal

Gemaal van Sasse

Hou je van technische snufjes en geschiedenis? Dan is het gemaal van Sasse in Grave iets voor jou. Als eerste elektrische gemaal van de regio is het onderdeel van industrieel erfgoed en een ware bezienswaardigheid. Naast dat je er heerlijk kunt wandelen met behulp van de waterweetjes route, kun je ook een kijkje nemen bij het belevingscentrum, compleet met 3D tentoonstelling over het verleden en heden van het gemaal. Een bezoekje staat garant voor een actieve en leerzame dag!

Ontdek het Gemaal van Sasse

Natuurgebied De Maashorst

Beleef de prachtige natuur van De Maashorst - een verborgen parel vol bossen, heide en stuifduinen. Hier stroomt helder grondwater, bekend om zijn natuurlijke rijkdom aan mineralen zoals ijzer. Verken het landschap, gevormd door eeuwenoude aardverschuivingen en boeiende archeologische vondsten. Ervaar het grootste aaneengesloten natuurgebied van Noord-Brabant en plan vandaag nog je avontuur!

Ontdek De Maashorst 

Esperloop en Stippelberg

Ervaar de mysterieuze "Storing van Milheeze" - een kleine breuk in de aardkorst, zijtak van de Peelbrandbreuk. Verken de Stippelberg ten noorden van het dorp en bewonder de natuurlijke schoonheid van de Esperloop, een prachtige beek omringd door bossen en heide. Ontdek de geheimen van dit intrigerende gebied vol geschiedenis en natuurpracht.

Ontdek Esperloop en Stippelberg

Spuisluis Crèvecoeur

Bekijk de grootste sluis van Aa en Maas - Spuisluis Crèvecoeur. Deze indrukwekkende sluis speelt een cruciale rol in het waarborgen van veilig, voldoende en schoon water. Bij hoge waterstanden in de Dieze zorgt de sluis ervoor dat het water gecontroleerd de Maas instroomt, om overstromingen te voorkomen. Bekijk tijdens je bezoek ook de vispassage, een waar plaatje om te zien! 

Ontdek Spuisluis Crèvecoeur