Food: van veld tot vork

Breng een bezoek aan de topregio in agrifood. Ontdek samen met je groep waarom je de voedselketen nergens zo goed kan beleven als hier!

Het programma op deze pagina dient ter inspiratie en kan volledig op jouw wensen worden afgestemd. Zo kunnen de activiteiten in een andere volgorde worden voorgesteld of kunnen andere activiteiten worden toegevoegd of weggelaten. 

Is dit thema niet wat je zoekt? Dan bieden we ook nog andere programma's rondom een specifiek verhaal. Bekijk hier de verschillende programma's. 

Inbegrepen: 48 uur

  • 1x koffie en gebak 
  • 2x lunch 
  • 2x proeverij 
  • 5x rondleiding met gids 
  • 1x 4-gangen diner, water en koffie 
  • 1x overnachting met ontbijtbuffet 

Dit ga je doen

1 Ontvangst op de Noordkade

Een bezoek aan de Noordkade in Veghel is een perfecte gelegenheid om te beginnen met de reis en met een goede kop koffie en gebak. De Noordkade is dé industriële hotspot. 

2 Foodtour in de Proeffabriek

Je doet mee aan de foodtour langs o.a. de Proeffabriek, waar je een proeverij van overheerlijke delicatessen hebt. Je kan hier van alles beleven, zien, proeven en kopen!

3 Rondleiding Noordkade

Tijdens de rondleiding op het terrein van de Noordkade ontdek je dat hier ook vroeger al de voedselindustrie van Veghel groeide en bloeide, maar nu kunst, cultuur en ontspanning centraal staat. 

4 Lunchen in de foodmarkt

Tijdens de lunch in de foodmarkt in Veghel ontdek je alle lekkere, verse en gezonde producten. Ervaar zelf de voordelen van deze foodmarkt in Veghel. 

5 Bezoek aan De Heische Hoeve

Je brengt een bezoek aan De Heische Hoeve in Loosbroek hier heb je een rondleiding in de bijbehorende whiskeystokerij en proef je een glaasje whiskey. 

6 Bezoek aan de Kilsdonkse Molen

De Kilsdonkse Molen in Heeswijk-Dinther verdient zeker een bezoekje en hier heb je dan ook een interessante rondleiding door de molenaar. Maak naast de rondleiding een tocht met de fluisterboot. 

7 Check-in Hotel Central Den Bosch

Je checkt in bij Hotel Central Den Bosch, dat ligt in hartje centrum en ontdek de comfortabele kamers.  Loop over het marktplein richting de stationsweg, om de enige echte Bosche bol van Jan de Groot te proberen! 

8 Diner in Korte Putstraat

Je gaat heerlijk dineren in de Korte Putstraat. De Korte Putstraat staat bekend als het lekkerste straatje van de stad. Je kan hier ook terecht voor een smakelijke lunch en borrel.

9 Streektour moestuin

Je volgt de streektour en krijgt een rondleiding op de kamelenboerderij, geniet van hemelse streekproducten tijdens lunchtijd en je bezoekt een bedrijf: een fruitbedrijf, aspergeteler of molenbakker. 

10 Bezoek aan Abdij van Berne

Je volgt de rondleiding door de abdij en proef de zelf gebrouwen biertjes tijdens een proeverij.A bdij van Berne in Heeswijk-Dinther is de oudste nog bestaande kloosterorde van Nederland.