Varen in Den Bosch

Den Bosch staat bekend om het water in en rondom de stad. Vroeger, tijdens de ontwikkeling van de stad speelde water een belangrijke rol, de rivieren om Den Bosch en de aanleg van de Zuid-Willemsvaart bevorderde de handel. Nu heb je vanaf het water een prachtig uitzicht op de stad. Stap aan boord en ontdek de geheimen van het water.

De Binnendieze

De Binnendieze werd jarenlang gebruikt als watervoorziening, wasplaats en visplaats, maar ook als afvalstort. Tot ongeveer 40 jaar geleden was het water nog een open riool. Tegenwoordig is het water onder de stad een van de historische trekpleisters van Den Bosch. Stap aan boord en vaar langs én onder de mooiste plekjes van het stadscentrum. 

 

Vaar over de Binnendieze

Boot verhuur - Neem het roer in eigen hand en trek je eigen plan

 • Vlotte Vloot

  Wijk van de gebaande vaarpaden, huur een sloep en ontdek Den Bosch vanaf het water. Stap aan boord en maak een prachtige vaartocht.

  Vlotte Vloot
 • Zelf varen Den Bosch

  Stap aan boord van een van de 14 ruime en comfortabele sloepen. Dobber ontspannen door de natur, ervaar het culturele schoon en zie waar het schip strand.

  Zelf varen Den Bosch
 • Bossche Boten

  Ga voor een luxe sloep met eigen kapitein of een gezellige Bossche Donutboot. Kom dobberen op het water en genieten van je gezelschap.

  Bossche Boten