Ontdek deze veelzijdige bestemming in Het Groene Woud

Temidden van Het Groene Woud vind je Boxtel. Hier komen de rust en ruimte van de natuur samen met unieke (cultuur)historie. En bovendien is er altijd wat te beleven! Bestaande uit de kernen Boxtel, Liempde, Lennisheuvel en Esch barst deze bestemming van activiteiten voor jong én oud. Gezellige evenementen, sportieve uitdagingen en een rijke geschiedenis. Welkom in Boxtel!

 • Het Oertijdmuseum

  Het Oertijdmuseum Boxtel is het grootste geologisch museum van Nederland. Wandel tussen de levensgrote dinosaurussen en bekijk de fossielen in het laboratorium.

  Het Oertijdmuseum
 • MUBO Boxtel

  Zien én beleven, dat is waar MUBO Boxtel voor staat. Er zijn dan ook volop wisselexposities. In dit museum vind je cultureel erfgoed en moderne kunst. Leuk voor jong en oud! 

  MUBO Boxtel
 • Sint-Petrusbasiliek

  Binnen de rooms-katholieke kerk is de titel 'basiliek' een eretitel voor bijzondere kerken. En dat is dit monument in Boxtel ook echt! Kom jij een kijkje nemen? 

  Sint-Petrusbasiliek

7x activiteiten in Boxtel - Trek eropuit, ontdek de natuur en neem een duik in cultuurhistorie

Eropuit in en rond Boxtel

Verken het heidelandschap en de vennen van de Kampina, doorkruis de velden en akkers van De Mortelen, laat je leiden door het geritsel in het populierenlandschap van De Scheeken of wandel mee met de stroming van De Dommel. Alleen al op grondgebied van Boxtel vind je volop natuurschoon.

Ben jij klaar om de natuurgebieden in en rondom Boxtel te verkennen? Ga dan naar de website en ontdek tal van fiets- en wandelroutes. 

Bekijk de routes