Spot de Tauros en waan je terug in de oertijd

Glinsterend zwart en bruin, oersterk en bestand tegen weer en wind. Zo moet het uitgestorven oerrund er ongeveer uit hebben gezien. Sinds een paar jaar worden een aantal oorsponkelijke runderrassen gefokt tot een dier dat zowel genetisch als qua uiterlijk op het oerrund lijkt. Zijn naam: de Tauros. Een indrukwekkend, zelfdredzaam, rustig beest dat sinds het voorjaar van 2016 in het oergebied van De Maashorst leeft. Wijk af van gebaande paden en spot de kudde! 

Spot de kudde

In het oergebied van De Maashorst leeft een kudde prachtige taurossen. Net als de wisent, is de tauros een grazer en herkauwt hij het malse gras van de wei. Zijn gewelfde horens fier in de wind. In de winter teren tourossen op hun vet en eten ze twijg en bast. Het begrazingsgebied is vrij toegankelijk, dus de kans dat je ineens oog in oog staat met een tauros is groot. Als het dat geen oergevoel bij je oproept! 

Ontdek de andere wilde grazers in natuurgebied De Maashorst

De Maashorst staat bekend om zijn grote diversiteit op het gebied van flora en fauna. Een belangrijk onderdeel hiervan zijn de grote grazers die een belangrijke functie hebben in het behoud van de natuur. Ga op pad met de Maashorst Rangers en leer meer over deze facinerende dieren die mede De Maashorst zo bijzonder maakt. 

  • Exmoorpony

    Als enige echte nazaat van het Europese wilde paard is de Exmoorpony uniek in zijn soort. Een prachtbeest dat door zijn nieuwe leefgebied in De Maashorst niet meer met uitsterven bedreigd wordt. Dat is nog eens oerkracht. 

  • Wisent

    De Wisent wordt ook wel de Europese bizon genoemd en leefde tweeduizend jaar geleden in grote delen van Europa in het wild. Ook in Nederland. Honderd jaar geleden stierf hij bijna uit. Maar hij is terug! 

Ga op avontuur met de Rangers!

Tauros spotten?

Ga met een Maashorst-Ranger op pad en verken de heide terwijl je meer leert over het leefgebied en leefwijze van deze oerrunderen. Een recept voor een spannend dagje uit voor de familie! 

Boek je excursie