Verken natuurgebied Keent en ga op zoek naar het prehistorisch paard de Exmoorpony

Als enige echte nazaat van het Europese wilde paard is de Exmoorpony uniek in zijn soort. Dit zelfredzame oerpaard komt oorspronkelijk uit Engeland en past vanwege zijn graasgedrag perfect bij het kalk- en zandslandschap van De Maashorst. Het skelet van de pony is vrijwel idnteik aan dat van prehistorische paarden en ook zijn vachtkleur is nagenoeg hetzelfde gebleven. Een oerdier in zijn meest pure vorm! Spot jij een van deze bijzondere grazers?  

Meelsnuit

Rondom hun neusgaten en mond hebben Exmoorpony's een grijsbruine kleur. Hierdoor lijkt het net alsof ze hun snuit in een bak met meel hebben gestoken. Hun snuit wordt daarom ook wel een meelsnuit genoemd. Ze grazen het liefst op korte graslanden met jong en vers gras. In de winter kunnen Exmoors goed overweg met vergeelde grassen, duinriet en bast.

Ontdek de andere wilde grazers in natuurgebied De Maashorst

Naast de Exmoorpony kun je nog twee andere grote grazers observeren in De Maashorst. De Wisent en de Tauros. Beide runderen die zich al eeuwenlang over de Europese heides voortbewegen. Echte oerdieren dus! Eens per maand kun je met een gids deze dieren nog intenser beleven, een echte aanrader! 

  • Wisent

  • Tauros

Ga op Safari en leer meer over de Exmoorpony!

Exmoors spotten?

Wil jij deze dieren in het echt bekijken met een ware Maashorst Ranger? Boek dan een excursie en ga struinen over de heide terwijl je meer leert over dit oerpaard. Een perfect uitje voor het hele gezin. Vergeet je verrekijker niet om deze prachtige dieren van nog dichterbij te kunnen zien. 

Meer informatie