De Maashorst is het perfecte gebied voor een heerlijke wandeling door de natuur

Je pakt je rugzak in, trekt stevige laarzen aan en je bent klaar om de ongerepte natuur van De Maashorst in te trekken. Voor hoe lang? Je hebt geen idee. Slechts één ding weet je zeker: Je zal getuige zijn van de meest gave aanzichten in het archeologisch rijke gebied. Van bijzondere oerschatten tot prachtige bossen, heidevelden, wijstgebieden, niets blijft door jou ongezien. Kies je route, struin erop los. Pas wel op: voor je het weet sta je oog in oog met een wilde grazer...

 • Berg en Breukroute

  Ontdek het bijzondere natuurverschijnsel 'wijst' en verken de stuifduinen. Deze route wijst je de weg naar de Peelrandbreuk en de Bedafse Bergen. 

  Berg en Breukroute
 • Themapad archeologie

  Leer meer over de leefwijze van mensen in De Maashorst van een ver of minder ver verleden. 

  Themapad archeologie
 • Verken het gebied zelf

  Met de begrazingskaart zie je in één oogopslag waar wilde grazers in De Maashorst zich bevinden. Ook het fiets- en wandelroutenetwerk wordt weergegeven. Plan dus eenvoudig jouw route mét of zonder grazers. 

  Verken het gebied zelf

Proef de vakmanschap in De Maashorst - Ga wandelen en leer meer over de streekproducten die De Maashorst zo bijzonder maakt.

De leukste wandelroutes in De Maashorst

Zet de pas er in want er zijn nog meer leuke wandelroutes in De Maashorst. Bekijk ze hieronder en kies jouw volgende avontuur door een echt Oergebied!