Eropuit in de winter

Nu de dagen korter en donkerder worden zoeken we allemaal naar 't licht. Kerstlampjes in de kerstboom, warme kampvuurtjes op 't terras, flikkerende kaarsen voor het raam of mooi verlichte kerstmarkten. In Den Bosch Region ontdek je de wonderlijke werking van 't licht in de winter. Breng een bezoekje aan de kerstmarkt, ontdek de magie van kerstconcerten of trek de natuur in en laat je verbazen door het winterlandschap.

Ontdek alle mogelijkheden en maak je klaar voor een betoverend bezoek.

Bewonder de mooiste kerststallen uit de regio. - Een eeuwenoude traditie die ieder jaar met kerst nog springlevend is.

 • Kerststal in de Sint-Janskathedraal

  Deze kerststal is in de heel Den Bosch Region bekend. Vanaf 11 december kun je een bezoekje brengen aan de prachtige kerststal achter het altaar. Reserveer online je tickets en laat je verwonderen.

 • Kribkesroute

  In Liempde vind je de grootste kerststallenroute van Nederland. Vanaf 11 december kun je langs meer dan 260 kerststallen wandelen. De Kribkesroute bestaat uit meerdere wandelroutes, variërend in lengte. Je vind de routes in de folder of in de routeapp.

Winters overnachten

Je bezoek aan Den Bosch combineren met een overnachting. Dat is nog eens een goed idee! Met een paar nachtjes in een hotel of B&B zorg jij er voor dat je álles uit je bezoek haalt. Alle hotels, B&B's en resorts maken zich klaar om deze winter extra te shinen voor hun gasten. Laat je inspireren door het ruime aanbod accommodaties.

Schaatsen op natuurijs in Den Bosch Region - Heeft het voldoende gevroren? Bind je schaatsen onderen ontdek de uniekste schaatslocaties

Trek de natuur in

 • Wandelexcursie 'Natuur in de winter'

  Loop mee met de wandelexcursie onder leiding van gids Jan Zandbergen. Kijk je ogen uit en laat je verrassen door de wonderlijke winterse natuur in Boxtel.

 • Vennenwandeling in Oisterwijk

  Oisterwijk is rijk aan vele vennen. Strik je veters, ontdek de prachtige uitzichten over het water en laat je verrassen door de bijzondere combinatie van bos, heide en vennen.

 • Berg- en Breukroute

  Tijdens deze wandelroute komen de wijstgronden bij Bedaf tot leven. Dwaal over onverharde wegen, geniet van het afwisselende landschap en ervaar het oergebied in Brabant.

 • Wandelroute Roestelberg

  Deze winterse wandeling loopt door de Loonse en Drunense Duinen, ookwel de Brabantse Sahara genoemd. Geniet van de winter en struin door het stuifzand, het bos en de heide.