Cultuurhistorische parel aan de Aa

Doorkruist door rivier de Aa en gelegen aan de rand van De Maashorst is het niet voor niets dat de naam van deze bestemming bestaat uit de woorden ‘bern (bron of water)’ en heze (bos). Tel hierbij de historische parel Heeswijk-Dinther op en je snapt waarom Bernheze een plek is die je wil bezoeken en waar je langer wil (ver)blijven. Heeswijk-Dinther, Heesch, Nistelrode, Vorstenbosch of Loosbroek, welke kern ga jij als eerst ontdekken? Welkom in Bernheze.

  • Historisch en religieus erfgoed

    Van pracht & praal bij Kasteel Heeswijk tot het boerenleven bij de Meierijsche Museumboerderij. Ontdek Heerlijkheid Heeswijk-Dinther en dompel je onder in historie.

  • Diepgewortelde ambacht

    Kom genieten van (h)eerlijke streekproducten, bezoek de producenten in het gebied en neem het boerenleven mee naar huis. Ontdek het ambacht in Bernheze.

  • Uitgestrekte natuur

    Ga je voor het prachtige Aa-dal of zoek je de spanning op in het oergebied van Brabant? Eén ding is zeker: tijdens een bezoek aan Bernheze bevind je je middenin natuur.

10x activiteiten in Bernheze - Bewonder monumenten of trek eropuit in de natuur.

(Er)vaar de Aa

Natuur en cultuurhistorie combineren? Tijdens een vaartocht met fluisterboot De Watervlucht kom je helemaal tot jezelf. Tuur over het water, laat je (ver)leiden door historische hotspots en spot de kleurrijke flora & fauna onderweg.  

Varen met deze fluisterboot van De Kilsdonkse Molen naar Kasteel Heeswijk en/of terug kan van 1 april tot en met 31 oktober. 

Vaar mee met de fluisterboot

Carousel, gebruik pijltjestoetsen om te navigeren.