Terug naar de oorsprong

Kenmerkend voor de natuur en het landschap in de regio Den Bosch, is een grote afwisseling van landschappen, bossen, moerasgebieden, vennen, heide en populiergebieden. De Maas fungeerde als verbindende waterweg bij de ontwikkeling van de landbouw, industrialisering en handel. Op en rond het water zijn tal van toeristische belevingen te ontdekken. Bijvoorbeeld in natuurgebied De Maashorst, waar drie imposante grazers leven. Deze grazers zorgen dat het natuurlandschap weer wordt zoals het was: wild puur en authentiek. Ontdek het zelf en ga terug naar de oorsprong van de regio. 

4x natuur hotspots uit ons programma

 • De Maashorst

  In De Maashorst is de natuur teruggebracht naar de oorsprong. Ook lopen de originele bewoners van De Maashorst rond in het gebied. Dit zijn de wisent, Tauros en Exmoorpony. Naast deze wilde grazers, zijn er ook volop natuurparels aanwezig. 

 • Nationaal Park Loonse en Drunense duinen

  Het is een van de grootste stuifzandgebieden van West-Europa. De wind kan op veel plekken ongestoord waaien en dat zorgt voor een steeds veranderend landschap. Dit Nationale Park wordt ook wel de Brabantse Sahara genoemd. 

 • Kasteel Heeswijk

  Het kasteel weerspiegelt duizend jaar macht, trots en cultuur van de Brabantse elite. Prominent ligt Kasteel Heeswijk in het beekdal van de Aa, indrukwekkend middelpunt van Landgoed Heeswijk. Rondom het Landgoed ligt een schitterende natuur. 

 • Het populierenlandschap

  In zijn bloeitijd bracht de Brabantse populier als bruidsschat meer op dan de jaarlijkse aardappeloogst. Het was de boom die de kleine boer, met een beroep op voorpootrecht, verkocht aan de lucifer- en klompenindustrie. 

2x bijzondere excursies uit ons programma

 • Taurus experience

  Tijdens de Tauros experience volg je allereerst een korte presentatie over het programma en de beleving van deze dag. Vervolgens ga je op safari met een echte gids door Natuurgebied Keent, waar je de Taurossen zal gaan spotten. 

 • Vaartocht over de Dommel

  Tijdens de vaartocht over de Dommel, vaar je onder andere langs de kastelen Maurick en Herlaer. Kasteel Maurick ligt prachtig verscholen in een rijk bosgebied in Vught en kasteel Herlaer ligt op een mooi landgoed in Sint-Michielsgestel. 

Boek jouw trip in de natuur