In de voetsporen van Jheronimus Bosch

Den Bosch staat bekend om zijn charme, gastvrijheid en om zijn eeuwenoude monumenten. Van de grootste kathedraal van Nederland tot historische waterwegen ‘De Binnendieze’ die deels onder de stad lopen. Het Jeroen Bosch-Kwartier is een absolute highlight die je niet mag missen! De schilder Jheronimus Bosch was een visionair en is een tijdloos icoon: zijn zonderlinge beeldtaal en onnavolgbare visoenen werden wereldwijd begrepen en gewaardeerd. Vijfhonderd jaar geleden. En vandaag nog steeds. Duik in het verleden van een van de meest invloedrijke Nederlandse meesters uit de geschiedenis. 

4x historische hotspots uit ons programma

 • De Binnendieze

  Stap aan boord en beleef Den Bosch vanuit het water tijdens een boottochtje op de Binnendieze. Laat je meevoeren door het eeuwenoude netwerk van waterwegen, die ten gevolge van de explosieve groei van de stad en het plaatsgebrek overbouwd werd.

 • Het huis van Bosch

  Neem een kijkje in het leven van Jheronimus Bosch. Een kennismaking met de mens achter de kunstenaar, zijn familie en zijn relaties. Volg de geschiedenis en ga op zoek naar het antwoord op die ene vraag: wie was Jheronimus Bosch?

 • Jheronimus Bosch Art Center

  In het Jheronimus Bosch Art Center vind je de belangrijkste en mooiste werken van de visionaire schilder. Wereldwijd werden de beeldtaal en visioenen van Bosch begrepen en gewaardeerd. Ga de uitdaging aan en denk mee over de bedoelingen van Bosch.

 • Het Zwanenbroedershuis

  Laat jezelf meevoeren in de wereld van ambachtsgilden, schutterijen, kannuniken, priesters, kloosterlingen, muzikanten en scholieren. Het Zwanenbroederschap groeide uit en werd één van de bekendste broederschappen met bijzondere leden, zoals Willem van Oranje.

2x een kijkje terug in de tijd

 • Linie 1629

  In 1629 veroverde Frederik Hendrik Den Bosch door een aanvalslinie van meer dan 40 kilometer. Een deel van de uitkijkposten, schansen en redoutes rondom de stad zijn nog aanwezig. Maak een tocht door de prachtige natuur en indrukwekkende cultuurhistorie.

 • Het verhaal van Brabant

  Deze tentoonstelling in het NOORDBRABANTSMUSEUM  neemt je mee op reis door het verleden. Brabant staat bekend om zijn zachte g, bourgondische levensgenieters en kunstenaars zoals Van Gogh. Kom er achter wat Brabant écht Brabant maakt. 

Boek jouw trip in historisch Den Bosch