De topregio in agrifood

De regio Den Bosch heeft de titel 'topregio in agrifood' zeker verdiend. Wat bijzonder is, is dat je de voedselketen op een heel andere manier beleefd dan ergens anders in Nederland. De landbouw ontwikkelde mee rondom kloosters en abdijen en later in de 19e eeuw deed de industrialisering haar intrede. De regio is onafscheidelijk gebundeld aan verschillende ondernemers van culinaire hotspots en een bezoek op basis van dit thema is absoluut de moeite waard. 

4x food hotspots uit ons programma

 • De Kilsdonkse Molen

  De Kilsdonkse Molen is een unieke combinatie van een watervlucht-korenmolen (de enige in Nederland) en een zeer watergedreven oliemolen. Het is een indrukwekkend staaltje vakmanschap uit de Nederlandse geschiedenis. 

 • De moestuin van Den Bosch

  Van oudsher voorziet Sint-Michielsgestel Den Bosch van heerlijke producten, Wekelijks trokken de boeren naar de markt in de stad en presenteerden zij vol trots hun voedselwaren. Dat gebeurt in deze tijd zelfs nog steeds!

 • De Noordkade Veghel

  De Noordkade is de industriële foodhotspot van de regio. Dit is een historische, industriële locatie met een rijke geschiedenis. Waar vroeger de voedselindustrie groeide en bloeide staan nu kunst, cultuur en ontspanning centraal. 

 • De Korte Putstraat

  Maak kennis met de Bosche eetcultuur in de Korte Putstraat, ook wel bekend als dé restaurantstraat van Nederland. Hier is van alles te beleven als het gaat om de meest lekkere culinaire gerechten en het bourgondische leven. 

2x specialiteiten uit ons programma

 • Bossche bol

  Een bezoek aan de regio Den Bosch is niet compleet zonder deze typische gebaksspecialiteit en tip voor bij de koffie: dé Bossche bol of sjekladebol (chocoladebol). 

 • Wild rundvlees

  Tauros-vlees is erg bijzonder en klimaatneutraal. Er is geen productiegericht doel, de dieren grazen buiten in het natuurgebied en worden niet extra bijgevoerd! 

Jouw foodprogramma op maat